Skip links

Учлањење

Да бисте учествовали у спортским активностима које организује ПСК “Челик“ Смедерево неопходно је да будете чланови клуба.

Учлањивањем у клуб, директно се учлањујете у Планинарски Савез Србије (ПСС), тачније речено, постајете члан ПСС у оквиру чланства у клубу. Тиме стичете право да будете учесник свих спортских манифестација које се одржавају под покровитељством ПСС, а спроводи их ПСК “Челик“ Смедерево или било који други спортски клуб који је члан ПСС. Сви спортски клубови чланови ПСС имају формално-правни статус Основне Планинарске Организације (ОПО).

Наше просторије су отворене сваког уторка и четвртка од 19 до 20 часова, када можете да се учланите и добијете све информације које Вас интересују у вези са учешћем у спортским активностима клуба.

Потребно је да понесете личну карту и да попуните 2 образца: Евиденциони картон ПСС и Приступницу ПСК “Челик“ Смедерево. Календар акција добијате у писменој форми. Након тога, Ваша планинарска каријера може да почне.

Цена учлањења за нове чланове је 800 динара, а продужење за старе чланове 700.

Чланарина важи до краја календарске године.

Након што се упознамо, проћаскамо и попуните обрасце, шаљемо их у ПСС на израду чланске картице коју по приспећу, заједно са залепљеном маркицом за текућу годину, преузимате у клубу.

logo-overlay2

Учлањивањем се обавезујете да ћете поштовати Статут клуба, Закон о спорту и правилнике које су прописали ПСС и ПСК “Челик“, а тичу се Ваших права и обавеза у раду и учешћу на акцијама које изводи ПСК “Челик“.

Такође, чланством добијате право на осигурање у случају физичке повреде на акцијама.

Препорука ПСС је да сваки члан има урађен лекарски преглед за спортисте минимум једном годишње, а пожељно је и због остваривања права на осигурање, које је у потпуности важеће само уз урађени лекарски преглед.