Skip links

МЕМОРИЈАЛ ЖИКЕ ЧОЛОВИЋА – 2.10.2022.

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ НА ТАКМИЧЕЊУ У ОРИЈЕНТИРИНГУ, МЕМОРИЈАЛ ЖИКЕ ЧОЛОВИЋА

У организацији спортског клуба ДМБ Београд и Оријентиринг савеза Војводине, одржан је први меморијал, прерано преминулог, истакнутог члана ДМБ-а Жике Чоловића. Такмичење ј било дводневно, са две трке. Прва трка на дугој, а друга на средњој дистанци. Обе трке су одржане на теренима Делиблатске пешчаре у близини села Долово. Прва трка је била на локацији Воловска паша, а друга на локацији Воловска паша и Чибук.

Обе трке су бодоване за меморијал и за лигу Србије у Оријентирингу. На тркама је учествовало 173 такмичара из 17 клубова. Терен је отворен, углавном благо заталасан, прекривен увелом траво, пашњаци. Ту и тамо има понеко дрво, или шумарак, понека вртача и рупа. Терен је испресецан и путевима.

ПСК Челик, првог дана је учествовао са 19 такмичара и 2 рекреативца у опен категорији. Првог дана челиковци су имали запажен наступ са 3 победе, 4 другопласираних и 3 трећепласирана такмичара. Другог дана Челик је заступао 20 такмичар и са 5 рекреативаца. Челик је имао 4 победника, двоје другопласирани и 6 трећепласирани. Кад су сабрани резултати за оба дана Челик је освојио 12 медаља, одкојих су 4 златне, 2 сребрне и 6 бронзаних. Златне медаље освојили су:Михајло Минић, Наташа Васојевић, Даринка Раденковић и Бранко Грујић. Сребрне медаље освојили су : Лазар Милутиновић и Александар Живојиновић. Бронзане медаље освојили су:Анка Ранковић, Илија Милутиновић, Ангелина Вучковић, Дејан Ранковић, Данијел Митровић и Теодора Милутиновић. У рекреативној, опен категорији, сребрну медаљу освојио је Андрија Пантовић.

Успеси на овом такмичењу допринели су да другопласирани Челик, смањи заостатак за водећом Победом за 300 бодова, те да тако учини занимљивијом борбу за титулу шампиона Србије у лиги Оријентиринга. Предстоји још два кола такмичења и борбе за сустизање водеће Победе. У Челику верују да је заостатак могуће достићи.

Следећег викенда, на теренима Фрушке горе, локација Бикић До одржава се државно првенство на дугој дистанци.

Фотографије су из колекције чланова клуба.

Бранко Грујић – 2.10.2022.год.