Skip links

МЕМОРИЈАЛ САШЕ ПАЛИНКАША (15.11.2020.)

УЧЕШЋУ ПСК ЧЕЛИК НА МЕМОРИЈАЛУ САШЕ ПАЛИНКАША

У организацији Оријентиринг савеза Војводине, Одржано је последње коло лиге Србије у Оријентирингу – ОЛС. Трка на средњој дистанци, одржана је на терену Фрушке Горе у зони Рохаљ базе. Трка је одржана под називом Меморијал Саше Палинкаш, овог пута по 8-ти пут. Ово у помен рано преминулом такмичару Оријентиринг клуба Нештин. Стаза на средњој дистанци била је дуга од 1,4 км за најмлађе до 4,6 км за елитне мушке категорије, са 7 контрола за најмлаће, односно 16 за елитне сениорске категорије. Трке су одржане по лепом и сунчаном али прохладном времену на теренима проходне шуме, која је на местима имала ниског растиња, које је успоравало кретање. Стазе су испресецане шумским путевима, који су слабо уочљиви, због опалог лишћа, којег је више било на подлози него по дрврћу. Међутим, то је омогућивало пробијање сунчевих зрака кроз крошње, што је давало посебан драж трци.Терен је испресецан и увалама, са доста ситнијих детаља вртаче, рупе, карактеристично дрвеће, понеки пропланак, који чине такмичење занимљивијим. На такмичењу је узело учешће 168 такмичара из 14 клубова. ПСК Челик учествовао је са 29 такмичара и освојио 12 постоља-медаља, од којих је:4 златних, две сребрне и шест бронзаних. Златним медаљама у својим такмичарским категоријама, окитили су се:Илија Милутиновић, Саша Николић, Александар Вијатовић и Драган Павловић. Сребрна је била сениорка Наташа Васојевић, као и Драган Николић у својој такмичарској Категорији. Ту су и бронзане медаље, пионира Михајла Минића и јуниора Немање Васиљевића. Бронзани су били у сениорској Б категорији Милош Каруповић и Александра Вујић. Било је бронзаних медаља и у ветеранској категорији.

Овим такмичењем, завршено је првенство државе у Оријентиринг лиги Србије. У најужем кругу кандидата су ПСК Победа Београд и ПСК Челик Смедерево. Нијансе ће одлучивати, о томе који је клуб најбољи у држави. Ово ће се знати за неки дан, када се доставе резултати и исти унесу у инфо систем Оријентиринг савеза.
Од следеће недеље Челик почиње припреме за следећу такмичарску сезону. Припреме кроз тренинг треке, школу оријентиринга, кампове и разговоре са заинтересованим за овај дивни спорт, у ком Челик има 48 регистрованих такмичара.

Овог викенда, Челик је имао две значајне аксије у успонима и пешачењу. У суботу, у оквиру Рибникарових дана 20 чланова клуба, учествовало је на успону, на Жељин 1785 мнв. У недељу, 16-то члана екипа Челика, у чијем саставу је били 5 чланова из других клубова прошла је Лазарев кањон. То је најдубљи и најдужи кањон источне Србије. Због стрмости својих стеновитих литица, ни дан данас није у потпуности испитан. Кањон је познат по многобројним пећинама и јамама. Дужине је до 9 километара и висине између 300 и 500 метара. Усечен је у кречњачки масив планине Јужни Кучај, и кроз њега протиче истоимена река. Са ове акције ошекује се посебан извештај са атракривним фотографијама.
Фотографије се достављају као прилог, а исте су из архива чланова клуба.