Skip links

ИНФОРМАЦИЈА О ПЕТОМ КОЛУ ПОТ ЧАЈЕТИНА 06.08.2022.

НАСТАВЉЕНО ЈЕ ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ПЛАНИНАРСКОЈ ОРИЈЕНТАЦИЈИ

У Организацији Ппланинарског клуба “Торник“ из Чајетине, на теренима Златибора у непосредној близини Чајетине, настављено је такмичење у Планинарској оријентацији, лига Србије. Старт и циљ је био на спортском комплексу Милован Рајевац, у оквиру редовног петог кола лиге Србије. Постављач стазе и руководиоц такмичеља био је члан ПК “Торник“ Марко Луковић.

Стазе за 8 категорија од пионира и пионирки до ветерана биле су добро конципиране дужина од 3,1 км за најмлађе до 10,5 км за сениоре. На стазама је било постављено 6 контролних тачака за пионире до 11 контрола за сениоре. Терен на ком се такмичило обухватао је пределе са врховима Главица 834 мнв, Бели камен 881 мнв, Голи брегови са 772 мнв, другу Главицу 838 мнв, Осоје 738 мнв, те пределе у околини места Шиповик и Мушвоте, као и пределе које гравитирају ка потоцима Бистрица, Мали поток, Граов поток и безименим поточићима који се уливају у ове потоке. Нажалост ове године због суше, вода је у мањим потоцима изостала. По сунчаном времену, на високим температурама требало је савладати и укупну висинску разлику до 500 мнв, за сениоре. Конфигурација терена је била технички и физички захтевна, како за најмлађе, а посебно за сениорску категорију.

На такмичењу је учествовало 27 екипе из 6 планинарских клубова. ПСК Челик представљало је 4 екипа у конкуренцији и једном ван конкуренције. Челик, браниоц титуле првака Србије у овом спорту и на овом такмичењу је био међу најуспешнијим екипа са освојених 4 одличја у конкуренцији и једним ван конкуренције. Челик је освојио 3 златне и једну сребрну. Највреднији резултат постигли су челикове сениорке, које су у јакој конкуренцији, успели освојити прво место. Челикова екипа је била у саставу:Биљана Аранђеловиђ, Наташа Васојевић и Даринка Раденковић. Златне медаље освојиле су јуниорке које су наступиле у саставу Милица Васиљевић, Софија Николић и Лана Ивковић, а такође и екипа ветерана која је наступила у стандарном саставу: Драган Павловић, Небојша Миловановић и Драгутин Јеремић. За освајање сребрне медаље побринуле су се ветаранке које су наступиле у саставу :Наташа Станисављевић, Биљана Грујић и Данијела Јеремић.

На овом такмичењу “Челик“је освојио нове бодове и задржао прво место у лиги, прво место након одржаних 5 кола, пола такмичарске сезоне.

Као и увек, све похвале за одличну организацију такмичења, и изванредног домаћина припадају ПК “Торник“ из Чајетине.

Челикови пионири кандидати за репрезентацију Србије у Оријентирингу, овог викенда били су на припремама на Копаонику. Кандидати за репрезентацију су:Марта Трајковић, Илија Милутиновић, Михајло Минић и Лазар Милутиновић.

Фотографије су из архиве Чланова клуба

Бранко Грујић – 06.08.2022.год.