Skip links

ДРУГО КОЛО ОРИЈЕНТИРИНГ ЛИЕ СРБИЈЕ, НАСТАВАК ОДБРАНЕ ТИТУЛЕ ОСВОЈЕНЕ ПРЕТХОДНЕ ДВЕ ГОДИНЕ 26.3.2022.год.

ДРУГО КОЛO ОЛС У ОРГАНИЗАЦИЈИ ПСК ЧЕЛИК

На теренима МЗ Мало Орашје у близини мотела Јерина, 26.3.2022.год., одржано је такмичење у оквиру Оријентиринг лиге Србије. Ово је друго коло лиге, а такмичење је имало радни назив Деспотица. Такмичење је организовао шампион Србије ПСК Челик, а на организацији најзначајнију улогу су имали: директор такмичења Драган Тасић, израда карте коју је урадио Драган Николић, планер стаза Саша Николић и контролор испред ОСС Срђан Марковић. На организацији је радио тим искусних такмичара Челика, те је тако покривен сваки сегмент ове врло сложене организације. Организацију старта обавили су Бранко Грујић и Милан Цветковић, Организацију постављања 51 контроле, те скидања после такмичења Дејан Ранковић, Драган Николић, Драган Тасић и Бранко Грујић, уз помоћ још неких чланова. Такмичарским центром руководио је Саша Николић а у организацији су још учествовали:Теодора Милутиновић, Јосип Нађ, Александар Стевановић и Зоран Микић. Организација објаве резултата и проглашења победника била је у организацији директора такмичења Драгана Тасића и Вишње Васиљевић, а уз лепе најаве бубњевима од младих уметница Викторије Милошевић и Анђеле Мемет. У организацији такмичења клуб је имао подршку од града Смедерева, Савеза спортова Смедерева и спонзорство Моја Трговина Ракић лтд.
Терен на ком је одржано такмичење је типичан терен брдовитог дела Шумадије, са добром мрежом њивских путева и стаза, са мноштвом земљишних детаља, покривен са различитим врстама вегетације и типова земљишта:ливаде, оранице, воћњаци, шуме и шумарци, увале кроз које има и потока који у дрловима терена праве мочварни доживљај, рупе, лисичје рупе, све то са изразитом разликом у проходности тереном. Такмичење по изразито лепом пролећном дану, сунчаном на температури 20 Целзијуса, са мирисима првог пролећног цвећа, али на местима се осећао и мирис Сремуша.
На такмичењу је учествовало 184 такмичара из 13 клубова, али и са такмичарима који се индивидуално баве овим лепим и здравим спортом. Међу такмичарима било је и 29 чланова Челика. Поред такмичара, Челик је искористио прилику да кроз Опен категориј промовише овај спорт. У Опен категорији учествовало је 14 житеља нашег града. На такмичењу највише домете остварили су такмичари Победе из Београда, Јасенице из Смедеревске паланке и Челика. На почетку нове сезоне, након два кола лиге, ова три клуба истакли су кандидатуру за највиши пласман. Челикови такмичари окитили су се са 12 медаља, новокреираних медаља, чију креацију је урадио Драган Тасић. Овом креацијом изашло се из стандарног клишеа медаља, тако да су освајачи били веома срећни. Од 12 медаља челиковци су освојили 3 златне 5 сребрних и 4 бронзане. За Челик, златне медаље освојили су: Лана Ивковић, што је за Лану прва победа у једном колу лиге Србије; Илија Милутинови, прошлогодишњи победник лиге у М12, а сада две победе у два кола нове лиге у старијој категорији. Илија је за прошлу сезону примио признање спортског Смедерева. Тако Илија потврђује високу класу Оријентиринг спорта и спортског Смедерева. Златном медаљом у својој категорији освојио је и Милан Мијаиловић. Сребрне медаље освојили су: Анка Ранковић, Ангелина Вучковић Михајло Минић, Драган Павловић, и Марија Трајковић. За Челик, бронзане медаље освојили су:Марта Трајковић, Наташа Васојевић, Биљана Аранђеловић и Биљана Грујић.
Након такмичења о свеукупном утиску, организатор ПСК Челик примао је похвале многих учесника и случајних гостију у мотелу Јерина.
Већ 27.3.2022.год., такмичари Челика учествују на 10. Меморијалу Саша Палинкаша на Фрушкој Гори, у делу Зиганског логора, у оквиру трећег кола ОЛС.

Бранко Грујић – 26.3.2022.год.