Skip links

АВАЛА НОЋНО (24.10.2020.)

ИНФОРМЦИЈА О ТАКМИЧЕЊУ НА Авали – ноћно

У суботу 24.10.2020.год., у организацији ПСК “Авала Београд, која обележава 70 година успешног рада, под покровитељством Планинарског савеза Србије и Планинарског савеза Београда, а поводом обележавања 76 година од ослобођења Београда у Другом светском рату, одржан је куп Авале у Планинарској оријентацији. Ово такмичење је уједно и шесто коло лиге Србије у Планинарској оријентацији.

На такмичењу је узело учешће шест клубова, које су представљале екипе у 8 категорија. Челик, браниоца титуле у лиги Србије, представљало је 11 екипа у 6 категорија: по две пионирске екипе у обе конкуренције, по две сениорске екипе у обе конкуренције, једна женска ветеранска и две мушке мушка ветеранске. Такмичење је одржано са стартом и циљем у планинарском дому “Чарапићев брест“. Стазе су биле захтевне, а најзахтевније за сениоре са 10 км ваздушне линије са 13 контролних тачака, а најкраће пионирске које биле дуге око 3 км са 6 контрола. Остале категорије су имале задатак који је био у интервалу од најкраће ка најдужој. Поред дужине стаза и конфигурације терена, на тежину такмичења утицало је прохладно време, са ниском облачношћу и сипућом кишом повремено. Ни овако тешки услови нису утицали да такмичари Челика покажу свој квалитет и приврженост клубу. Све екипе су прошле целу стазу и освојиле су бодове за рангирање клубова. Челик је и овом приликом био најбројнији и најуспешнији. Освојио је 3 прва, 4 друга и 3 трећа места. Највише су се истакли најмлађи, тако су пионирке Челика у саставу :Софија Николић, Милица Васиљевић и Сенка Ранковић освојиле златне медаље и победнички пехар. Пионирска екипа у саставу:Лазар Милутиновић, Илија Милутиновић и Сава Величковић, дошли су као други на циљ и освојили су сребрне медаље. Још су, златне медаље освојиле мушка и женска екипа ветерана. Сребрне су још освојили: друга екипа пионирки, женска сениорска екипа и друга екипа ветерана. Док су бронзане медаље одвојили:друга екипа пионира, друга екипа сениорки и друга екипа сениора. Како је ово било шесто, предпоследње коло лиге, то је, са овим резултатима Челик избио на прво место табеле лиге. Резултат овог кола даје наду да Челик може да одбрани титулу првака коју држи претходне две године.

Већ следећег викенда, такмичари имају две трке из програма Оријентиринг савеза Србије. Прва је у суботу, у Београду, на локацији Браће Јерковића, где ће се одржати првенство Србије у микс штафетама. Друго је на теренима Беле реке, где је трка за светску лигу на средњој дистанци, која је уједно и пето коло лиге Србије у Оријентирингу. У оба ова наступа, Челик има велике амбиције.

Фотографије су из архиве ПСК Челик.