Skip links

39. МЕМОРИЈАЛ ЧИКА ДУШКО (31.10.2020.)

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ НА ТАКМИЧЕЊИМА У ОКВИРУ 39.МЕМОРИЈАЛА ЧИКА ДУШКО ЈОВАНОВИЋ

У организацији ПСК “Победа“ Београд, одржан је 39. Меморијал посвећен легендарном члану победе чика Душку Јовановићу. Меморијал је одржан као дводневно такмичење. Првог дана било је првенство Србије у микс штафетама, а другог трка за светску лигу која је истовремено и редовно пето коло Оријентиринг лиге Србије.

Такмичење првог дана, одржано је у спринт варијанти, за првенство србије у микс штафетама. На такмичењу је било 77 штафета из 12 клубова. ПСК Челик је наступио са 10 штафета, од којих је 7 у пионирском и кадетском узрасту. Такмичење је одржано на терену предела Браће Јерковића у Београду. У насељу где измећу зграда има паркова, предела за дечје игре, жбунова, клацкалица, степеништа, живе ограде, стаза и асфалтних путева. Старт и циљ су били у ОШ ,,Јован Јовановић Змај“ Групни старт је био у два дела, а потом измене зависно од пристизања такмичара на предају штафете. Као и увек, најзахтевније стазе имали су сениори, са дужином од 5 км. Челик је на овом такмичењу освојио два одличја. Златним медаљама окитила се штафета кадета у саставу Сенка Ранковић и Немања Васиљевић, док су сребрну у својој категорији освојили Биљана Аранђеловић и Драган Павловић. Резултат би био још бољи да евидентну победу пионирске штафете Мина Вучковић – Михајло Минић, није омело неверификовање краја прве измене.

Такмичење другог дана је одржано на теренима Беле реке у реону Деспотовца. На такмичењу је учествовало 130 такмичара из 15 клубова, а Челик је био заступљен са 34 такмичара. Трка је бодована за светску лигу, али је уједно била важна за пласман у Оријентиринг лиги Србије. Било је ово редовно пето коло. Такмичење је одржано на јако захтевном терену, са много детаља који су добри за оријентисање, али и заморни за такмичаре. Ту је мноштво, вртача. Дужине стаза за мушку елитну сениорску категорију, биле су 5,9 км., са 260 м успона и 20 контролних ташака. Пионири су имали стазу дугу 1,8 км са 80 м успона и 11 контрола. На оваком терену, на захтевним дужинама стаза, у јакој конкуренцији, Челик је освојио 17 постоља. Освојено је 6 златних, 4 сребрне и 7 бронзаних медаља. Најуспешнији су били најмлађи, међу којима се посебно истакао Илија Милутиновић и Немања Васиљевић, освајачи златних медаља. Сребрна је била Анка Ранковић, док су бронзане трофеје освојили Никола Тасић и Милица Васињевић. За клуб је велики успех освајање бронзане медаље од сениора-елиташа Жељка Ћорића. У другим сениорским категоријама, златну медаљу је освојила Биљана Аранчеловић, сребрне Дејан Ранковић и Милош Каруповић, док су бронзани Саша Николић, Наташа Васојевић и Марија Трајковић. Старији чланови клуба, допринели су успеху и подизању броја бодова у борби за титулу. Међу прва три су као победници били:Наташа Станисављевић, Милан Цветковић и Бранко Грујић, другопласирани је био Драган Николић, а трећепласирана Биљана Грујић. Овог другог дана Челик је био међу најуспешнијима са задржавањем шанси да се до краја бори за титулу првака Србије у Оријентиринг лиги.

На два дана такмичења, Челик је освојио укупно 19 одличја. Најбољи викенд у овој години. Како се сезона ближи крају резултаи су све бољи. Резултати долазе на бази стрпљивог и стручног рада у клубу.

Већ предстојећег викенда Челик учествује на Оријентиринг трци за првенство Србије у спринту, која ће се одржати на теренима Новог Београда, у близини Студенског града.