Skip links

ВОЈВОДИНА ОПЕН – ФРУШКА ГОРА (14.-15.8.2021.)

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ НА ТАКМИЧЕЊУ У ОРИЈЕНТИРИНГ ВОЈВОДИНА ОПЕН

У периоду 14.-15.8.2021.год. на теренима Фрушке горе, у реону Андревља одржано је такмичење у оријентирингу под називом Војводина опен. Такмичење је одржано у организацији Оријентиринг савеза Војводине. Војводина опен се састојала од две трке од којих је једна бодована за оријентиринг лигу (ОЛС) Србије, а обе трке, првог и другог дана, за Војводина опен.

На такмичењу је учествовало 148 такмичара –оријентираца из 14 клубова. На овом јаком такмичењу, јакој конкурнцији, учествовало је и 26 такмичара ПСК Челик. На такмичењу Војводина опен, за које су вредноване обе трке, Челик је имао 23 такмичара, који су освојили 13 медаља: 6 златних, 4 сребрне и 3 бронзане. Златне медаље освојили су: Никола Тасић, Софија Николић, Биаљна Аранђеловић, Небојша Миловановић, Наташа Станисављевић и Бранко Грујић. Сребрне медаље освојили су:Лазар Милутиновић, Саша Николић, Бизана Грујић и Драган Николић. Бронзане медаље освојили су Илија Милутиновић, Марта Трајковић и Драган Павловић. Овде треба истаћи резултате најмлађих такмичара, који су се јако добро снашли по захтевном терену и великој врућини.

Прва трка, која је била на дугој дистанци, била је уз учешће 26 такмичара ПСК Челик, уједно је и трка која се бодује за Оријентиринг лигу Србије. Челикови такмичари освојили су 7 првих и 4 друга места. Овим наступом сваки појединац, побољшао је свој резултат у пласману за највише место у такмичарској категорији. Поред тог, такмичари Челика су повећали ниво бодова клуба у борби за одбрану титуле првака Србије. Челик је тренутно на другом месту, иза Победе Београд, али са овим наступом, показао је да ће јуришати да достигне тренутно водећу Победу. Челик се посебно радује победама деце:Илије Милутиновића, Саре Савић, Николе Тасића и Милице Васиљевић, али ту су и други такмичари који се истичу резултатима.

Све трке су биле добро организоване на теренима прекривеним шумом са много детаља погодних за добро конципирање и постављање задатка. На местима, шума је била густа и теже проходна, а неке од јаруга са потоцима које је требало прескакати. Све то је савладано на уживање такмичара, који су трчећи у природи допринели свом здравственом.