Skip links

ТРОФЕЈ БЕОГРАДА – ДРУГО КОЛО ОЛС

ИНФОРМАЦИЈЕ О УЧЕШЋУ ПСК ЧЕЛИК НА ТАКМИЧЕЊУ

У организацији Оријентиринг савеза Београда, у недељу 26.3.2023.год. одржанаје трка за за светску ранг листу, ово је уједно и друго коло лиге Србије у Оријентирингу – ОЛС. Трка на средљој дистанци, одржана је на терену Миљаковачке шуме. Стаза на средљој дистанци била је дуга од 1,7 км за најмлађе у женској и мушкој категорији са 20 м успона и 10 контрола, до 5,2 км за елитну мушку сениорску категорију, са 22 контроле и 195 муспона. Трке су одржане по сунчаном времену по погодним условима за трчање у природи. Терен за такмичење је испресецан шумским путевима и стазама, увалама, са доста ситнијих детаља који чине такмичење занимљивијим. Терен је на местима био са густим растињем, али у већем делу проходан, погодан за трчање у природи ван путева и стаза.
На такмичењу је учествовало 265 такмичара из 19 оријентиеринг клубова, који су се надметали у 26 категорија. ПСК Челик учествовао је са 33 такмичара у такмичарском и 6 такмичра у рекреативном-опен делу. У такмичарском делу, Челик је освојио 12 медаља, од којих су:3 златне, 4 сребрне и 5 бронзаних. Свакако да највише радују златне медеље најмлађих, пре свих пионира Илије Милутиновића, који је овог викенда остварио двоструку победу. Златном медаљом окитио се и ветерани Драган Николић и Бранко Грујић. Сребрне медаље освојили су Анка Ранковић, Софија Николић, Дејан Ранковићи Милан Цветковић. Бронзаним медаљама окитили су се:Лазар Милутиновић, Лана Ивковић, Јелена Станковић, Марина Станкић и Милош Раденковић. У опен делу сребрну медаљу освојио је Бранко Рађен, а бронзану Василије Бецић. Како је ово такмичење посебно модовано за кадетско првенство Србије, то је проглашен укупни кадетски победник, а то је ПСК Челик који је однео пехар за Смедерево.
На овом такмичењу Челик је освојио највише медаља, био је најуспешнији и после два кола у мртвој је трци са Победом за прву позицију на табели. Челик је сакупио 4708,14 бодова, другопласирана Победа 4698,24 а трећепласирана Јасеница 2781,22 бода. Очекује се неизвесна борба за титулу шампиона у ОЛС.