Skip links

ТРКА ЗА СВЕТСКУ РАНГ ЛИСТУ- ТРЕЋЕ КОЛО ОСЛС

ИНФОРМАЦИЈЕ О УЧЕШЋУ ПСК ЧЕЛИК НА ТАКМИЧЕЊУ

У организацији Оријентиринг савеза Београда, у недељу 9.4.2023.год. одржанаје трка за за светску ранг листу, ово је уједно и треће коло лиге Србије у спринт Оријентирингу – ОСЛС. Трка на спринтј дистанци, одржана је на терену Медаковић 2 у Београду. Стаза спринт дистанце била је дуга од 1,5 км за најмлађе у женској и мушкој категорији са 30 м успона и 13 контрола, до 3,2 км за елитну мушку сениорску категорију, са 25 контроле и 60 муспона. Трке су одржане по променљиво облашном времену по погодним условима за трчање у граду. Терен за такмичење је испресецан парковима са реквизитима за забаву деце, стазама, асфалтним површинама, кућама и зградама са уским пролазима. Старт и циљ били су били у лепом дворишту обданишта “Сестре Букмировић“
На такмичењу је учествовало 184 такмичара из 16 оријентиеринг клубова, који су се надметали у 26 категорија. ПСК Челик учествовао је са 29 такмичара у такмичарском и 3 такмичра у рекреативном-опен делу. У такмичарском делу, Челик је освојио 14 медаља, од којих су:6 златне, 5 сребрне и 3 бронзане. Свакако да највише радују резултати најмлађих:златна медеља Анке Ранковић, Сребрна Софије Николић и Бронзана Лазара Милутиновића. Златним медаљама окитили су се и ветерани Бињана Аранђеловић, Милош Раденковић, Наташа Станисављевић, Драган Николић и Бранко Грујић. Сребрне медаље освојили су још и Саша Павић, Марија Трајковић, Теодора Милутиновић и Драган Павловић. Бронзаним медаљама окитили су се и :Бињана Грујић и Саша Николић. У опен делу бронзану медаљу освојио је Сава Јовановић. Како је ово такмичење посебно бодовано за светску лигу, тако су неки такмичари у освојили бодове за то рангирање.
На овом такмичењу Челик је освојио највише медаља, био је најуспешнији и после три кола у Челик заузима прву позицију са на табели са освојених 4463,6 бодова. Очекује се неизвесна борба за титулу шампиона у ОСЛС.