Skip links

ТРКA НА БЕОГРАД ОПЕНУ 3.4.2022.

ТРКA НА БЕОГРАД ОПЕНУ

У организацији АОК “Кошутњак“ Београд, на теренима Баба код Барајева, одржано је четврто коло Оријентиринг лиге Србије – ОЛС, за 2022.год.
Оријентиринг такмичење, одржано је у недељу 3.4.2022.год, на теренима Баба, са стартом на јужном делу овог терена. Терен је делимично покривен шумама, од којих је било делова непроходно, неподесног за кретање. Делови који су били под осученом травом, у једном делу са каменитом подлогом. Терен, како под шумом, тако и на ливадама, има много техничких детаља, који се огледају у вртачама, рупама и плићим увалама. Тако је по облачном и хладном времену, на температури 4 Целзујуса, уз тешке терене, ово било технички и физички захтевно такмичење. На старту се појавио 136 такмичар из 16 клубова Србије. На такмичењу је узело учешће 29 такмичара ПСК Челик. Најдуже стазе имала је мушка сениорска, елитна категорија са укупно 5,0 км, 340 м успона и 18 контролних тачака. Док је најкраћу стазу имале млађе пионирке до 12 година, чија је стаза била 2,0 км са 125 м успона и 10 контролних тачака. Такмичари Челика били су најуспешнији са освојених 14 медаља-постоља. Освојено је 4 златних, те по 5 сребрних и бронзаних медаља. Највеће успехе остварили су најмлађи такмичари. У категорији до 12 година, у женској конкуренцији, победила је такмичарка Челика Анка Ранковић, а до 14 код., Марта Трајковић се окитила бронзаном медаљом. У мушкој пионирској категорији победио је Лазар Милутиновић, док је Михајло Минић био бронзани. Код јуниорки сва три прва места освојиле су такмичарке Челика: Милица Васиљевић златна, Софија Николић сребрна и Лана Ивковић бронзана. У сениорским категоријама Челик је освојио 5 медаља. Златне у својим категоријама освојили су Јелена Живојиновић и Саша Николић; Сребрне Наташа Васојевић и Милан Мијаиловић, док је бронзану освојио Тихомир Пантовић. Освојене су и две медаље у ветеранским категоријама: Биљана Грујић, освојила је бронзану а Бранко Грујић сребрну медаљу.
Након 4 одржана кола лиге, на првом месту је Победа са 8602,42 бода, другопласирани је Челик са 6718,58, а трећепласирана Јасеница са 4736,45 бодова. Ћеликови такмичари у пласману по категоријама имају следеће резултате:Пионири и Ветерани су првопласирани, Сениори су другопласирани, а Јуниори трећепласирани. Пласман по категоријама узима резултате за оба пола.
Већ наредног викенда одржава се пето коло ОЛС на тереника око Кудреч језера у Смедеревској паланци. Наредног викенда, други дан одржава се и такмичење на Борском столу, друго коло лиге у планинарској оријентацији.

Бранко Грујић – 3.04.2022.год.