Skip links

ТАКМИЧЕЊЕ НА РАЈЦУ У ПЛАНИНАРСКОЈ ОРИЈЕНТАЦИЈИ

ТАКМИЧЕЊЕ НА РАЈЦУ У ПЛАНИНАРСКОЈ ОРИЈЕНТАЦИЈИ

Ове, као и претходних година, у организацији ПСК Победа из Београда, одржана је једно кпло лиге Србије у Планинарској оријентациј. Овог пута, на Рајцу, било је то пето коло.

Трка је одржана 24.9.2023.год. На такмичењу је учествовало 6 клубова из Србије, које су представљале 24 екипе, међу којима је било 7 екипа ПСК Челик Смедерево . Такмичење је одржано по кишовитом времену, јако тешком за такмичење, посебно у физичком погледу. Контроле су биле постављене од планинарског дома Чика Душко Јовановић, у чијој близини је био старт и циљ, преко Гувништа, Којића кома, Добрих вода, Дебелог брда, Кршева и Јалене стене. Најкраћу стазу су имале пионирске категорије са 3,4 км, 00 м успона и 5 контрола, а најдуже сениори са 10,7 км, са 9 заједничких контрола и по 3 у раздвајање такмичара, 500 м успона и укупно 18 контрола. Челик је учествовао са 7 екипа у такмичарском и две екипе у рекреативном делу. Међу највреднијим резултатима су победа Челикових пионирки, златна медаља коју су освојиле Марта Трајковић, Мина Вучковић и Анка Ранковић. Радује двострука победа Челикових представника у обе сениорске конкуренције, женској и мушкој. У женској конкуренцији победила је екипа Челик 2 у саставу Наташа Васојевић, Милица Васиљевић и Лана Ивковић, док је другопласирана била екипа Челик 1 у саставу:Биљана Аранђеловић, Јелена Станковић и Марина Станкић. У овпј конкуренцији треће место освојила је екипа Јаворка из Параћина. У мушкој сениорској категорији победила је екипа Челик 1 у саставу Дејан ранковић, Данијел Митровић и Душан Јовановић, а другопласирана је екипа Челик 2 у саставу Александар Живојиновић, Саша Павић и Лазар Милутиновић. Овде је, такође, трећепласирана екипа Јаворке из Параћина. У конкуренцији Ветерана Челик је такође најбољи, а екипа је овог пута била у нешто измењеном саставу, а састав је:Драган Тасић, Небојша Миловановић и Драгутин Јеремић. Челикове ветеранке, овог пута, морале су се задовољити сребрном медаљом, јер је од њих овог пута била боља екипа Победе из Београда. Екипа је наступила у стандарном саставу:Биљана Грујић, Александра Јовановић и Данијела Јеремић. У рекреативној категорији челиковци су били најбољи и освојили су златну медаљу, а екипа је била у саставу Сава Јовановић, Илија Милутиновић и Теодора Милутиновић.

Челик је на овом такмичењу био најуспешнији, те је након одржаних 5 кола, убедљиво на првој позицији лиге Србије. Следеће коло биће одржано на Авали. Биће то ноћно такмичење, које увек изазива велико интересовање и узбуђење.