Skip links

СТРАЖИЛОВСКИ КУП

У организацији ПК “Стражилово“ Сремски Карловци, одржано је традиционално такмичење под називом Стражиловски куп. Куп сесастоји из две трке, чији резултати се сабирају и тако добијају победници по категоријама. Овог пута на такмичењу је учествовало 13 клубова са укупно 180 такмичара, међу којима је било и 24 такмичара ПСК Челик Смедерево.
Првог дана 7.10.023.год., по сунчаном времену, трчало се на терену места Сремски Карловци. Старт и циљ трке је био у Дворској башти овог места, у ком делу, парку, је био и први део предвиђене трке. Трка се наставила по улицама места, некима и са јачим нагибом. Трка је била спринт карактера и бодована је за Оријентиринг спринт лигу Србије. Челикови такмичари су заузели 6 првих, два друга и 3 трећа места.
Другог дана 8.10.2023.год., на теренима Фрушке горе, између Стражилова и брда на ком је Бранков гроб, била је друга трка на средњој дистанци. Ова трка је бодована за Оријентиринг лигу Србије, а било је то девето коло. Терен са много израженим рељефом, стрмим падинама испресецаним увалама, шумским путевима, рупама, густим растњем, био је изазован за све такмичаре, како технички тако и физички. По променљиво облачном времену, такмичари Челика заузели су 5 првих, 6 других и 2 трећа места.
Када су сабрани резултати из обе трке дошло је до проглашења најбоњих на Стражиловском купу. ПСК Челик је имао 5 чланова на највишој коти постоља, а заслужили су их:Софија Николић, Јелена Станковић, Наташа Станисављевић, Драган Николић и Бранко Грујић. На другу степеницу постоља попело се 4 такмичара Челика: Илија милутиновић, Лазар Милутиновић, Даринка Раденковић и Милош Радененковић. На трећу степеницу постоља попели су се:Наташа Васојевић, Саша Николић, Биљана Грујић и Данијел Митровић. Организатори су се побринули да такмичарима уместо медаља доделе лепе награде у виду мајица и шољи за чај.
Након овог такмичења и даље се води жестока борба за пласман клубова, а у најужем кругу кандидата за титуле су ПСК Челик Смедерево и ПСК Победа Београд. Тренурно, у Оријентиринг спринт лиги водећа је Победа а други Челик. Док је у Оријентиринг лиги водећи Челик а другопласирана Победа. Предстоје још два кола и знаће се најбољи у Србији за 2023.год.
Фотографије су из архиве чланова клуба.

no images were found