Skip links

СТРАЖИЛОВСКИ КУП 2021.ГОД.

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ ЧЕЛИКА НА ТАКМИЧЕЊУ СТРАЖИЛОВСКИ КУП

У организацији Оријентиринг клуба “Стражилово“ и Оријентиринг савеза Војводине, одржано је дводневно Оријентиринг такмичење, под називом Стражиловски куп. Две трке су чиниле пласман за Стажиловски куп, с тим да је деуга трка уједно била трка за пласман у Оријентиринг лиги Србије. Ради се о пласману појединаца, категорија (пионири, јуниори, себиори и ветерани), као и ветарана. Боло је ово последње тринаесто коло.

Првог дана, трка је уз учешће 98 такмичара из 13 клубова, одржано у зони Стражилова , а према пределу гроба чувеног српског песника Бранка Радичевића. Предео је испресецан шумама, ливадама, увалама, са или без потока. ПСК Челик, првог дана, учествовао је са 22 такмичара и једним у опен категорији. Првог дана челиковци су имали запажен наступ са две победе, 6 другопласираних и 3 трећепласирана такмичара. Био је ово, уједно и тренинг за анализу прецизности кретања такмичара.

Другог дана, на такмичењу је било 158 такмичара из 15 клубова, а Челик је заступало 29 такмичари и два такмичара у опен категорији. Челикови такмичари освојили су 5 првих места, 3 друга и 4 трећа места. Такмичење је одржано у пределу Фрушке Горе који је територија места Буковац. Старт је био на ободу шуме која се граничи са великом ливадом, а циљ на великој ливади, узвишењу са ког поглед пуца ка Буковцу, односно на супротну страну на обронке и врхове Војвођанске лепотице. Сам терен такмичења има изражен рељеф са много увала и гребена, али и шумских путева. Овакав терен је погодан за сналажење, проналажење контролних тачака.

Кад су сабрани резултати за оба дана Челик је освојио 9 признања, која су овог пута уместо медаља, била пригодан поклон шољице са ознакама домаћина, и назнакама за једно од прва три места. Тако су шољице за прво место освојили: Илија Милутиновић, Софија Николић и Саша Николић; За друго место шољице су освојили:Марта Трајковић, Михајло Минић, Данијел Митровић и Зоран Вучковић; Док су трећепласирани били Лазар Милутиновић и Дејан Ранковић.

Успеси на овом такмичењу допринели су да другопласирани Челик, смањи заостатак за водећом Победом, али коначан пласман у лиги, како за клубове, тако за категорије ипојединце није познат. Неће бити познат док се не испроверавају и не унесу подаци са претходне три трке. У Челику са нестрпљењем очекују коначан извештај из Оријентиринг савеза Србије.

Следећег викенда, на теренима Космаја, одржава се дводневно такмичење на дугој дистанци, које је Првенство Србије на истој. Другог дана викенда биће Првенство Србије у штафетама.

Бранко Грујић – 17.10.2021.год.