Skip links

СРБИЈА ОПЕН 2021.ГОД.

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ ЧЕЛИКА НА ТАКМИЧЕЊУ У ОРИЈЕНТИРИНГУ, СРБИЈА ОПЕН

У организацији Оријентиринг савеза Србије, одржано је Оријентиринг такмичење Србија Опен, које је уједно било и медитеранско првенство за категорије 20 год и сениорску елитну категорију. Међутим, због епидемијске ситуације са Короном, те лоших временских услова на такмичењу изузев оријентираца Србије било је још оријентираца, само из 5 земаља медитерана и то:Шпанија, Италија, Турска, Румунија и Северна Македонија, док је у програму Србија опена учествовала и Словенија. За Медитеранско првенство било је 30 такмичара из иностранства, док је на Србија опен било још 14 такмичара из иностранства. Заједно са 185 такмичара из Србије, који су дошли из 18 клубова, на Србија опен учествовало је 199 такмичара. Такмичење ј било дводневно, са две трке. Прва трка на средњој дистанци одржана је на Фрушкој Гори у реону Врдничке куле са околином. Друга трка, као спринт варијанта одржана је у центру Новог Сада. Обе трке, као збирни резултат давале су пласман такмичара за Србија опен, а свако трка појединачно вреднована је и за Оријентиринг лигу Србије.

На медитеранском првенству, укупни победник и освајач пехара је репрезентација Шпаније, другопласирана је репрезентација Турске, а трећепласирана је репрезентација Србије.

ПСК Челик, првог дана је учествовао са 24 такмичара и 2 рекреативца у опен категорији. Првог дана челиковци су имали запажен наступ са 5 победе, 2 другопласирана и 3 трећепласирана такмичара. Трка је одржана по прохладном, кишовитом и расквашеном терену у широј зони Вршачке куле. Терен је испресецан дубокин јарцима, где у ово доба нема воде, нема потока, увалама, плитким јарцима, вртачама, тупама, густом и ретком шумом, те и понеком ливадом унутар шуме. Терен интересантан за постављање и налажење контрола. На овако тешком и физички захтевном терену, чланови Челика су се добро снашли и постигли завидне резултате.

Другог дана Челик је заступао 23 такмичар и три такмичара у опен категорији. Челикови такмичари освојили су 5 првих места, 4 друга и 4 трећа места. Кад су сабрани резултати за оба дана Челик је освојио 13 медаља, одкојих су 4 златне, 6 сребрних и 3 бронзане. Златне медаље освојили су: Катарина Цветковић, Марија Трајковић, Данијел Митровић и Бранко Грујић. Сребрне медаље освојили су : Марта Трајковић, Михајло Минић, Немања Васиљевић, Тихомир Пантовић, Небојша Миловановић и Биљана Грујић . Бронзане медаље освојили су:Саша Николић, Теодора Милутиновић и Наташа Станисављевић. Свакако да је највреднија медаља, сребрна медаља, јуниора Немање Васиљевића, која је извојевана у сениорској конкуренцији. У рекреативној, опен категорији, успешна наступе имали су Андрија Пантовић, Александра Јовановић и Зоран Вучковић.

Успеси на овом такмичењу допринели су да другопласирани Челик, смањи заостатак за водећом Победом за око 300 бодова, те да тако учини занимљивијом борбу за титулу шампиона Србије у лиги Оријентиринга. Предстоји још једно коло такмичења и борбе за сустизање водеће Победе.

Следећег викенда, на теренима Фрушке Горе, у зони Стражилова, одржава се дводневно такмичење, Стражиловски куп, а једна од трка бодује се за лигу Србије у Оријентирингу.

Бранко Грујић – 10.10.2021.год.