Skip links

ПТТ Куп Србија (27-28.6.2020.)

Оријентиринг лига Србије 

У Организацији ПОСК “ПТТ“ Београд, на теренима Дивчибара одржан је “23. ПОСТ и Телеком“ куп.  Такмичење је било дводневно, а трка другог дана бодовна је за Оријентиринг лигу Србије. Ово је било прво коло, јер су због прописа која су настала након појаве корона вируса, сва такмичења, од половине марта била одложена.  Тако је коначно, трком на дугој дистанци, отпочела лига – ОЛС. Трасер стаза био је Ђорђе Загорац, а контролор Властимир Марјановић. Првог дана по лепом и сунчаном времену, а пред крај трке и са слабом кишом, трчало се на терену у околини хотела Дивчибаре. Трка на средњој дистанци, вреднована је за ПТТ куп.  Најзахтевнију стазу имали су сениори, са 5 км дугом стазом и 110м успона, док су млађи пионири и пионирке имали стазу дугу 1,5 км са 25 м успона. Другог дана, на Дивчибарама, на теренима Језеро 2, трчана је трка на дугој дистанци, трка која је поред вредновања за ПТТ куп вреднована и за ОЛС. Сениори су имали стазу дугу 7,2 км и 280 м успона, а најкраћу пионири и пиониркр са 2 км и 60 м успона. Другог дана, трка на добрим теренима за оријентацију, одвијала се по лепом и сунчаном времену.

ПСК Челик, на овим тркама учествовао је са 19 такмичара, који су освојили 10 одличја ПТТ купа. Челик је освојио 3 прва места – златне медаље и 7 сребрних медања. Златне медаље освојили су у категорији Ж14 Софија Николић, Ж21А Катарина Цветковић и у ветеранској Бранко Грујић. Сребрне медаље, у категоријама у којима су наступали освојили су: Немања Васиљевић, Саша Николић, Марија Трајковић, Милош Каруповић, Биљана Грујић, Драгутин Јеремић и Милан Цветковић. Трком другог дана за ОЛС 17 чланова клуба је успело освојити бодове. Челик је имао добар наступ, те се ошекује да се клуб укључи у борбу за једно од прва три места.

Током боравка на Дивчибарама, одржана је редовна седница скупштине Оријентиринг савеза Србије. Седница која је требало да се одржи у марту, а из познатих разлога није одржана. Пре почетка рада скупштине додељена су признања и медаље за остварења у 2019.год. Победник лиге је Победа из Београда, другопласирана је Јасеница из Смедеревске паланке, а Челик је добио пехар за треће место. Поред пехара за клуб 11 чланова ПСК Челик је пласирано међу најбољих три у својим категоријама. Тако Челик има 4 победника лиге, 3 другопласирана и 4 са освојеним бронзаним медаљама. Златне медаље у ОЛС у својим категоријама освојили су:Софија Николић, Лазар Милутиновић, Јелена Живојиновић и Бранко Грујић; сребрне: Немања Васиљевић, Саша Николић и Драган Павловић; а бронзане:Михајло Минић, Биљана Грујић, Александар Вијатовић и Драган Николић. И појединачно, Челик је био међу најбољима у Србији. Члановима Челика додељене су и три тренерске лиценце.

Фотографије у галерији ПТТ Куп 2020.