Skip links

ПТТ КУП (26.6.2021.)

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ ПСК ЧЕЛИК на ПТТ КУПУ

У Организацији ПОСК “ПТТ“ Београд, на теренима Дивчибара, последњег викенда у јуну 2021.год., одржан је “24. ПОСТ и Телеком“ куп. Такмичење је било дводневно, а трка првог дана је трка редовног осмог кола за такмичење у Оријентиринг лиги Србије – ОЛС. Трасер стаза био је Ђорђе Загорац, а контролор Милан Цветковић. Првог дана по лепом и сунчаном али претоплом времену трчало се на терену у околини Стражаре и Питомина. Прва трка, на дугој дистанци, вреднована је за ОЛС за 2021.год. и ПТТ куп. Најзахтевнију стазу имали су сениори, са 8,9 км дугом стазом и 360м успона, док су млађи пионири и пионирке имали стазу дугу 1,7 км са 20 м успона. Старт трке био је на Стражари, а циљ недалеко од поште. Другог дана, на Дивчибарама, на теренима Стражара 2 била је трка на средњој дистанци, трка која је вреднована за ПТТ. Сениори су имали стазу дугу 4,7 км и 220 м успона, а најкраћу пионири и пиониркр са 1,7 км и 60 м успона. Старт трке на пределу Стражаре, ближе хотелима, а цињ код поште.

ПСК Челик, на овим тркама учествовао је са 33 такмичара, који су освојили 10 одличја ПТТ купа. Челик је освојио 5 првих места – златне медаље и 3 сребрних медања и две бронзане. Златне медаље освојили су у категорији Ж12 Матра Трајковић, Ж16 Милица Васиљевић. Ж21А катарина Цветковић, М21Б Александар Вијатовић и М70 Бранко Грујић. Сребрне медање освојили су Саша Николић, Драган Павловић и Драган Николић. Док су бронзане освојили Анка Ранковић и Данијел Митровић. Поред одличја, такмичари Челика су освојили бодове у лиги Србије и учврстили другу позицију у текућем првенству.

На крају такмичења, руководство ОСС, доделило је пизнања за претходну такмичарску сезону. На ову прилику, чекало се, јер услови корона пандемије нису дозвољавали окупљања. Тако је Челик, добио заслушено признање, пехар, за освојену титулу првака државе Србије за 2020.год. Пехар и шампионска титула, освојени су нако 30 година од претходне. У име клуба, пехар је примила, подпредседник клуба Живка Јосиповић-Булатовић. Мање пехаре, Челик је добио, за победе у категоријама пионира и ветерана, као и за другопласирану позицију сениора. У име челикових пионира пехар је примила Милица Васиљевић, ветерана Драган Павловић, а сениора Саша Николић. Овом, великом успеху, допринели су такмичари Челика, а посебно они који су пласирани међу прва три у својим категоријама. Прваци Србије у 2020 год, те добитници златних медаља су:Илија Милутиновић, Милица Васиљевић, Марија Трајковић, Саша Николић, Биљана Грујић, Драган Николић, Милан Цветковић и Бранко Грујић. Другопласирани у претходној сезони, те добитници сребрних медаља су:Немања Васиљевићи Милош Каруповић. Трећепласирани и добитници бронзаних медаља, били су:Михајло Минић, Сенка Ранковић, Наташа Станисављевић и Драгутин Јеремић. Тако су пехари и признања стигли у Смедерево, у витрине Челика. Стигло је 18 признања 14 појединачних и 4 екипна. Стигло је 11 признања за прво место, три за друго и четири за треће. Остаје тежи део борбе, одбрана освојене титуле.
Фотографије су из архиве чланова клуба.