Skip links

ПС СПРИНТ СТУДЕНТСКИ ГРАД (7.11.2020.)

ПС У СПРИНТ ОРИЈЕНТИРИНГУ

У организацији Оријентиринг савеза Србије, а под покровитељством Министарства омладине и спорта, одржано је државно првенство у спринт оријентирингу. Такмичење је одржано 7.11.2020.год., по сунчаном али прохладном времену на теренима студенског града у Београду и теренима блока 37. На такомичењу је учествовало 190 такмичара из 22 клуба. Како је ово било и Универзитетско првенство Србије, а такмичељу је било и 30 студената. ПСК Челик је узео учешћа са 29 такмичара.

За пионирске и старије ветеранске категорије стаза је конципирана на теренима студенског града, док је за јуниорске, сениорске и млађе ветеранске стаза сем првог дела имала и контролне тачке на теренима блока 37, на Новом Београду. Све стазе су конципиране у урбаном простору, те су самим тим лакше за оријентисање, али су до изражаја, више долазили такмичари са брзинским предиспозицијама. Најдужу стазу су имали мушка сениорска категорија, која је уједно била и стаза за студенте, чија дужина је била 3,8 км са 25 контролних тачака. За пролаз ове стазе, било је потребно и кретање преко степеништа, али испод аутопута. Пионирке су имале најкраћу стазу од једног километра са 9 контрола.

У јакој конкуренцији, ПСК Челик је имао успехе, тако да је био међу најуспешнијим клубовима. Челиковци су освојили 9 медаља, од којих је 6 златних, што значи 6 шампиона Србије. Ту су још једна сребрна и две бронзане медаље. Такмичари Челика у пионирској категорији, у обе конкуренције су победници. У женској категорији победила је Марта Трајковић са 8:34 минута, а мушкој Михајло Минић са 7:55 минута. Овим освајачима златних медаља прикључује се и Лазар Милутинович са бронзаном медаљом, који је за победником заостао само за 3 секунде. Златне медаље у својим категоријама, и шампиони државе постали су и Драган Павловић, Наташа Станисављевић, Милан Цветковић и Бранко Грујић. Сребрну медаљу освојио је Небојша Миловановић, а бронзану Дејан Ранковић.
Већ предстојећег викенда Челик учествује на Оријентиринг тркама, на Фручкој Гори, где се одржава трка у оквиру последњег кола Оријентиринг лиге Србије.