Skip links

ПРВО КОЛО СТРАЖИЛОВО (13.03.2021.)

ПРВО КОЛО ЛИГЕ У ПЛАНИНАРСКОЈ ОРИЈЕНТАЦИЈИ – ОСВОЈЕНЕ СУ ПРВЕ МЕДАЉЕ

Планинарски спортски клуб “Челик“ почео одбрану титуле шампиона Србије у Планинарској оријентацији, која је у власништву клуба три претходне сезоне.
Отпочело је такмичење, првенство Србије у Планинарској оријентацији. Прво коло је одржано у суботу 13.3.2021.год. на Фрушкој Гори. Старт и циљ трке био је код планинарског дома на Стражилову. Терен за такмичење био је влажан, негде и блатњав, од кише која је падала претходног дана и ноћи. Стазе са много успона и силазака до потока, прескакање потока и уласци у увале, те пењање на гребене. Али све ово по лепом сунчаном времену у природи која се буди. Та природа је давала инспирацију за постизање врхунских резултата. На такмичењу је учествовало 42 екипа из 12 клубова, међу којима је било 8 екипе ПСК “Челик“: две женске пионирске, једна мушка пионирска, сениорска женска екипа, једна сениоеске мушке, једна женска ветеранска, једна мушка ветеранска и једна екипа у категорији рекреативаца -почетника. Екипе “Челика“освојиле су 6 медаље: три златне и једнасребрна и две бронзане. Најзначајнији резултат по клуб, представља освајање златне медање женске пионирске екипе, која је била у саставу: Софија Николић, Милица Васиљевић и Мина Вучковић. Друга екипа челикових пионирки била је друга, за коју су наступиле:Марта Трајковић, Ања Манојловић и Јана Мијатовић. Челикова екипа пионира, овог пута остала је без медаље, а наступила је у саставу:Лазар Милутиновић, Илија Милутиновић и Никола Тасић. Екипе пионирки, имале су стазу дугу 3,1 км са 5 контролних тачака, а пионира 3,4 км са 6 контролних тачака. Вредан резултат постигла је и прва сениорска екипа која је у конкуренцији 7 екипа освојила треће место и бронзану медаљу, а екипа је била у стандарном саставу:Саша Николић, Дејан Ранковићи Милош Каруповић. Стаза је била дуга 10,7 км са 10 контролних тачака. Екипа ветеранки је наступилау саставу:Наташа Станисављевић, Биљана Грујић и Данијела Јеремић, које су стазу дугу 4,3 км са 6 контролних успешно савладала и освојила је златну медаљу. Екипа ветерана је имала стезу дугу 6,1 км са 7 контролних тачака и стезу је савладала за 97 минута. Екипа је освојила златну медању, а била је у саставу:Драган Павловић, Драган Тасић и Драгутин Јеремић. На такмичењује била једна екипа која је састављена од чланова који нису имали могућност да саставе екипу за конкуренцију у категоријама које се вреднују за лигу. Та екипа у рекреативној категорији била је у саставу:Сава Величковић, Вук Гилановић, Теодора Милутиновић и Бранко Грујић, а екипа је освојила бронзану медаљу. Самостално, ради тренинга, на стазу за сениоре, ишао је Александар Живојиновић. Све екипе Челика су завршиле трке, проналажењем постављених контролних тачака, али екипе пионира и женска сениорска, су прекорачиле максимално дозвољено време, чиме су остале без пласмана. Екипа сениорки је наступала у саставу:Биљана Аранђеловић, Марија Трајковић и Марина Станкић. За клуб је најзначајније што су екипе освежене са новим такмичарима са којима је у претходном периоду рађено индивидуално, јер чкола оријентиринга није радила због корона услова.

Са 6 медаља Челик је био најуспешнији клуб. Такмичари Челика освојили су 2262 бода и повели трку за освајање титуле у новој такмичарској сезони. Другопласирана је Победа из Београда са 1914 бодова, треће је Стражилово из Сремских Карловаца са 1757 бодова, четврти Спартак из Суботице са 1350 бодова итд.

Следећег викенда, у суботу 20.3.2021.год., Челик је домаћин и организатор другог кола лиге у планинарској оријентацији. Такмичење се одвија у духу обележавања 60 година постојања клуба. Старт трке биће на Плавинцу, а циљ у Горанском парку.

Потрошили смо 1.200,00 дин за стартнине (котизација) и 11.000,00 за превоз, који је обавио БН Травел, укупно 12.200,00 дин. Трошак пута доплаћен је од стране такмичара у износу од 11.000,00 дин. Тако је укупни трошак овог наступа 23.200,00 дин.