Skip links

ПРВО КОЛО ОЛС СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

ИНФОРМАЦИЈЕ О УЧЕШЋУ ПСК ЧЕЛИК НА ТАКМИЧЕЊУ

У организацији ПОСК Јасеница из Смедеревске паланке, у суботу 11.3.2023.год. одржан је други меморијал Татјане Љубисављевић у Оријентирингу, а ово је уједно, почетак такмичарске сезоне у Оријентрингу за 2023.год., прво коло лиге Србије у Оријентирингу – ОЛС. Меморијал је помен на прерано преминулу Тању, која је дала велики допринос у развоју Оријентиринга, како у Јасеници, у Паланци, тако и на нивоу Оријентиринг савеза. Присутни оријентирци, аплаузом се захвалили Тањи за огроман допринос у овом дивном спорту.
Трка на дугој дистанци, одржана је на терену у околини Кудреч језера. Стаза на дугој дистанци била је дуга од 2,2 км за најмлађе у женској категорији до 9,1 км за елитну мушку сениорску категорију, са 8 контрола за најмлаће, 20 за елитне сениорске категорије. Трке су одржане по кишовитом и хладном времену на 5 степени Целзијуса, по расквашеном (каљавом) терену.Терен за такмичење је испресецан шумским путевима и увалама, са доста ситнијих детаља који чине такмичење занимљивијим. Терен је на местима био са густим растињем, али у већем делу проходан и ако је био каљав, погодан за трчање у природи ван путева и стаза.
На такмичењу је учествовало 149 такмичара из 15 оријентиеринг клубова, који су се надметали у 26 категорија. ПСК Челик учествовао је са 30 такмичара у такмичарском и 2 такмичра у рекреативном-опен делу. У такмичарском делу, Челик је освојио 17 медаља, од којих су:8 златне, две сребрне и 7 бронзаних. Свакако да највише радују златне медеље најмлађих пионира Анке Ранковић и Илије Милутиновића, као и кадета Михајла Минића и јуниорке Милице Васиљевић. Златном медаљом окитио се и млађа ветеранка Јелена Станковић, себиор у Б категорији Милош Раденковић, као и ветерани Драган Павловић и Милан Цветковић. Од сребрним медаљама окитили су се јуниорка Лана Ивковић и Биљана Аранђеловић. Бронзаним медаљама окитили су се:Софија Николић, Даринка Раденковић, Саша Николић, Саша Павић, Душан Јовановић, Биљана Грујић и Бранко Грујић. У опен делу златну медаљу освојио је Илија Јокић.
На овом такмичењу Челик је био најуспешнији и повео је трку у шампионату државе са освојених 2374,22 бода, испред Победе са 2038,38 и Јасенице 1199,84 бодова. Челик је први у јуниорском и ветеранском погону, други у сениорском и трећи у пионирском.