Skip links

ПРВО КОЛО ЛИГЕ ПОТ 2023.

УЧЕШЋЕ ЧЛАНОВА ПСК ЧЕЛИК НА ТАКМИЧЕЊУ ПРВО КОЛО ЛИГЕ ПОТ ЗА 2023.год.

У оквиру мајских спортских дана на Авали, у организацији планинарског друштва Авала, 21.маја 2023.год., одржано је 1. редовно коло лиге Србије у Планинарској оријентацији – ПОТ. Старт и циљ трке био је на простору планинарског дома Чарапићев брест. На такмичењу је учествовало 11 клубова из Србије са 38 екипом, међу којима је било и 8 екипа из ПСК Челик Смедерево. На овом такмичењу, у такмичарском делу, најуспешније су биле екипе Челика, које су освојиле 7 медаља, 2 златне и 3 сребрне и 2 бронзане. Челик је и укупни победник овог кола лиге, а за тај успех додељен је пехар, који је у име клуба примио члан комисије за оријентацију Дејан Ранковић. Златне медаље освојиле су екипе сениорки и ветерана. Сениорке су наступиле у састави:Катарина Цветковић, Наташа Васојевић и Јелена Станковић. Прва екипа ветерана, која је вишеструки првак државе и Балкана, наступила је у стандарном саставу:Драган Павловић, Небојша Миловановић и Драгутин Јеремић. Сребрне медање освојиле се челикове екипе. Сениори прва екипа, Пиониркр и Ветерани треће екипа. Сениори су наступили у саставу:Саша Николић, Александар Живојиновић и Данијел Митровић. Пионирке су биле у саставу:Марта Трајковић, Мина Вучковић и Анка Ранковић. Трећа екипа ветеранс била је у саставу:Драган Тасић, Дејан Ранковић и Душан Јовановић. Бронзаним медаљама окитиле су се екипа ветеранки и друга екипа ветерана. Ветеранкс су наступиле у саставу:Биљана Грујић, Данијела Јеремић и Александра Јовановић. Друга екипа ветерана била је у саставу:Драган Николић, Штефан Рилинг и Бранко Грујић. За другу сениорску екипу која је освојила четврто место наступили су:Милам Мијаиловић, Саша Павић и Тихомир Пантовић.
Тако је Челик и овог викенда, потврдио високу класу у борби за одбрану титула првака Србије у Планинарској оријентацији. Освојено је 4247,85 бодова, другопласиран је Торник из Чајетине са 2223,24, а трећепласиран је Јаворак из Параћина са 1833,36 бодова.
Већ предстојећег викенда Челик учествује на такмичењу у оквиру Оријентиринг спринт лиге Србије у оквиру петог кола које се одржава у насељу Беле воде, надомак Београда.
Фотографије су из архиве чланова клуба.