Skip links

ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ПО – РУДНО (11-13.6.2021.)

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ НА ТАКМИЧЕЊУ ЧЛАНОВА ПСК ЧЕЛИК НА, ПРВЕНСТВО ДРЖАВЕ СРБИЈЕ У ПЛАНИНАРСКОЈ ОРИЈЕНТАЦИЈИ ЗА 2021.год.

У оквиру дана планинара Србије 11.-13.6.2021.год, који су ове године у организацији Планинарско смучарског клуба “Железничар“ Краљево, а уз подршку планинарског савеза Србије, организован на теренима села Рудно, уз многобројне садржаје, на планинама Радочело и Голија, одржано је и првенство Србије у планинарској оријентацији.

Старт и циљ трке био је у центру Рудног. Пројектоване стазе за проналажење контролних тачака биле су на терену испресецаном потоцима и путевима, што кроз шуму, шти преко ливада, али и поред засађених култура. Кретало се кроз засеоке Миликићи, Рашовићи, Врановци, Попадићи, Андрићи, Џоде …, преко брда Молитва, Голо брдо, Редовско брдо, Девиш … пењањем на врхове Срњача, Молитва, Чувик. Интересантне стазе и предели које су за сениоре биле најдуже и износиле су 10 км са 21 контролном тачком са варијантом раздвајања, иначе 12 заједничких. Најкраће стазе су имале пионирке, 2,9 км са 5 контролних тачака. Све ово по променљивом времену, са сунцем и облацима, али и краткотрајним пљусковима.

На државном првенству је учествовало 8 клубова са 31 екипом у конкуренцији, те и три екипе у рекреативном програму. ПСК Челик, учествовао је са 7 екипа. Пет екипа Челика, окитило се неком од медаља, од којих 3 екипе носе титулу првака Србије у своје Смедерево. Титулу првака Србије освојила је екипа пионирки која је наступала у саставу:Сенка Ранковић, Јана Мијатовић и Анка Ранковић. Првакиње Србије у женској ветеранској категорији, екипа Челика у саставу:Наташа Станисављевић, Биљана Грујић и Данијела Јеремић. Прва екипа Челика у категорији ветерана (иначе и шампиони Балкана у претходних неколико година), оправдала је улогу фаворита и постала првак Србије. Екипа је наступала у саставу:Драган Павловић, Небојша Миловановић и Драгутин Јеремић. Сениори, прва екипа Челика у саставу:Саша Николић, Дејан Ранковић и Драган Тасић, освојила је треће место и бронзану медаљу. Медаљом, али сребрном окитила се и друга екипа ветерана, која је наступала у саставу:Милан Цветковић, Бранко Грујић и Штефан Рилинг.

Тако је ПСК Челик, наставио традицију успешних наступа на првенствима Србије. Челик је шампион и у лигашком надметању, а и тренутно водећи у лиги Србије.

Фотографије су из архиве чланова клуба.