Skip links

ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ДУГА ДИСТАНЦА

ТАКМИЧЕЊЕ У ОРИЈЕНТИРИНГУ У БИКИЋ ДО-лу

Ове године организација првенства Србије на дугој дистанци, поверена је АОК Кошутњак из Београда. Организатор је припремио такмичење на теренима села Бикић До, у Липовачкој шуми Фрушке горе. На такмичењује учествовало 16 оријентиринг клубова Србије са 169 такмичара. Челик је наступио са 23 такмичара.

Такмичење, трке, су одржане по лепом јесењем сунчаном данувремену, , а зраци сунца су допирали кроз крошње и лишће које је пошело мењати боју. Такмичење у шуми, која је на местима била добра за брзо кретање и трчање, али и са теренима обраслим гостим растињем. На добро конципираним стазама такмичили су се оријентирци у свим категоријама, преко ретких ливада, кроз шуме, преко увала и вртача, стазицама и путевима, налазећи контролу по контролу све до циља. Најзахтевније задатке имала је сениорска елитна категорија са 11,34 км дугом стазом и успонима од 360 м, на којој је требало пронаћи 23 контроле. Најкраћу стазу имале су пионирке и пионири у категорији до12, чија стаза је била 2,49 км, са 95 м успона и 10 контрола. Челикови такмичари, освојили су 11 медаља:3 златне, једна сребрна и 7 бронзаних. У клубу се највише радују медаљама најмлађих, Илија Милутиновић у категорији М14 је сребрни, док су трећи у Србији освајачи бронзаних у својим категоријама:Анка Ранковић; Марта Трајковић и Ангелина Вучковић. Шампиони Србије на дугим дистанцама за 2022 год постали су Челикови ветерани Биљана Грујић, Милан Цветковић и Бранко Грујић. Док су се бронзани одличјима окитили Наташа Васојевић, Небојша Миловановић, Наташа Станисављевић и Драгутин Јеремић.

До краја октобра, Челикови такмичари ће имати одлучујуће трке за одбране титуле шампиона, како у Оријентирингу, тако и Планинарскојоријентацији. Трке ће бити на Грушкој гори у реону Савина вода, као и две трке на Авали. У клубу се спремају да одбране титуле на понос града Смедерева и Челика.

Финансијску конструкцију и ангажовање превозника урадио је подпредседник клуба Драган Тасић. Део који, за пут плаћају такмичари износио је 20.000,00 дин. Од такмичара сам наплатио по 900,00 дин. и ова средства у износу 20.700,00 предао Тасићу. До вишка средстава у износу од 700,00 динара, дошло је због заокруживања на округлу вичу цифру. Са рачуна клуба извршено је плаћање стартнине у износу од 6.000,00 дин. Стартнину, због закаснеле пријаве, сама за себе, требало је да плати Наташа Станисављевић. Није ми познато да је то учињено.

У прилогу је списак такмичара, а извештај о оствареним резултатима налази се на информационом систему Оријентиринг савеза Србије, на ОРИС-у.

Бранко Грујић – 9.10.2022.год.