Skip links

ПИОНИРСКО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА 2023.

ПИОНИРСКО ПРВЕНСТВО БЕОГРАДА 2023.

У организацији Оријентиринг клуба ДИФ, у суботу 27.5.2023.год. одржано је редовно, пето коло Оријентиринг Спринт Лигр Србијр – ОСЛС. Ово такмичење, уједно је било и пионирско првенство Београда. Трка на спринтј дистанци, одржана је на терену “Беле воде“ у Београду. Стаза спринт дистанце била је дуга од 1,3 км за најмлађе у женској и мушкој категорији са 13 контрола, до 2,8 км за елитну мушку сениорску категорију, са 26 контрола. Трке су одржане по променљиво облачном времену по погодним условима за трчање у граду. Терен за такмичење је испресецан парковима са реквизитима за забаву деце, стазама, асфалтним површинама, кућама и зградама са уским пролазима. Старт и циљ били су у парку преко пута Војнотехничког института.
На такмичењу је учествовао 141 такмичар из 14 оријентиеринг клубова, који су се надметали у пријављеним категоријама. ПСК Челик учествовао је са 24 такмичара у такмичарском и 3 такмичра у рекреативном-опен делу. У такмичарском делу, Челик је освојио 15 места која завређују постоље, промоцију, од којих су:6 првопласирани, 3 другопласирани и 6 трећепласирани. Свакако да највише радују резултати најмлађих:прво место Илије Милутиновића и треће Анке Ранковић. Првопласирани у својим категоријама су и Милош Раденковић, Драган Павловић, Драган Николић, Наташа Станисављевић и Бранко Грујић. Другопласирани у својим категоријама били су: Даринка Раденковић, Александра Јовановић и Драган Тасић. Трећи у својим такмичарском категоријама су наташа Васојевић, Саша Николић, Саша Павић, Душан Јовановић и Биљана Грујић. У опен делу бронзану медаљу освојио је Сава Јовановић. Како је ово такмичење посебно бодовано за ОСЛС, тако су неки такмичари подигли свој ниво бодова и уједно допринели бодовном салду Челика.
На овом такмичењу Челик је освојио највише пласмана која заслужују постоње за победнике, тако да је у борби за титулу првака ОСЛС, а борба се води са Победом из Београда. Очекује се неизвесна борба за титулу шампиона у ОСЛС.
НАПОМЕНА:Овог пута, на постољу су уместо медаља додељиване дипломе.