Skip links

УЧЕШЋE ПСК ЧЕЛИК НА ТАКМИЧЕЊУ ПЕТО КОЛО ЛИГЕ СРБИЈЕ У ОРИЈЕНТИРИНГУ 9.4.2022.

ПЕТО КОЛО ЛИГЕ СРБИЈЕ У ОРИЈЕНТИРИНГУ

У организацији ПОСК Јасеница из Смедеревске паланке, у суботу 9.4.2022.год. одржан је први меморијал Татјане Љубисављевић у Оријентирингу, а ово је уједно редовно пето коло лиге Србије у Оријентирингу – ОЛС. Меморијал је помен на прерано преминулу Тању, која је дала велики допринос у развоју Оријентиринга, како у Јасеници, у паланци, тако и на нивоу Оријентиринг савеза. Као захвалност, Тањиној породици је подсхумно, од ОСС додељен златни компас, а од матичног клба Јасенисе, плакета. Присутни оријентирци, аплаузом се захвалили Тањи за огроман допринос у овом дивном спорту.
Трка на средњој дистанци, одржана је на терену у околини Кудреч језера. Стаза на средњој дистанци била је дуга од 2,3 км за најмлађе до 5,0 км за елитне категорије, са 9 контрола за најмлаће, 18 за елитне сениорске категорије. Трке су одржане по лепим временским условима, са нешто облака али са пријатном температуром за трчање у природи. Рано шумско цвеће се пробудило, мирише. Терен за такмичење је испресецан шумским путевима и увалама, са доста ситнијих детаља који чине такмичење занимљивијим. Терен је на местима био са густим растињем, али у већем делу проходан и одличан за трчање у природи, ван путева и стаза.
На такмичењу је учествовало 207 такмичара из 19 оријентиеринг клубова, који су се надметали у 26 категорија. ПСК Челик учествовао је са 28 такмичара у такмичарском и 8 такмичра у рекреативном делу. У такмичарском делу, Челик је освојио 14 медаља, од којих су:4 златне, 4 сребрне и 5 бронзаних. Свакако да највише радују златне медеље најмлађих пионира Анке Ранковић и Лазара Милутиновића, као и кадеткиње Милице Васиљевић. Златном медаљом окитио се и млађи ветеран Драган Павловић. Од сениора сребрним медаљама окитили су се Катарина Цветковић и Дејан Николић, а бронзаном Саша Николић. Медаљама у категоријама у којима су наступали окитили су се и то: сребрнима Милан Цветковић и Бранко Грујић, а бронзанима Данијел Митровић, Биљана Аранђеловић, Биљана Грујић и Драгутин Јеремић.
На овом такмичењу, Челик је био међу најуспешнијим клубовима, тако да се задржава у борби за прво место лиге Србије. Међутим тремутни пласман клубова у лиги је:1.Победа са 9711,8 бодова; 2.Челик 7692,76 и 3.Јасеница 6591,47 бодова. Бодовањем по категоријама Челик је водећи у пионирској и ветеранској, другопласирани је у сениорској и трећепласирани у јуниорској категорији.
Већ следећег викенда је нови изазов, шесто и седмо коло ОЛС у организацији ОК ДИФ, на теренима Ресаве.
Бранко Грујић – 9.4.2022.