Skip links

ОЛС ЛИГА СРБИЈЕ – ПТТ КУП 26.06.2022.

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ ПСК ЧЕЛИК на ПТТ КУПУ

У Организацији ПОСК “ПТТ“ Београд, на теренима Дивчибара, последњег викенда у јуну 2022.год., одржан је “25. ПОСТ и Телеком“ куп. Такмичење је било дводневно, а трка првог дана је трка редовног дванесто коло за такмичење у Оријентиринг лиги Србије – ОЛС, док једругог дана то била трка редовног 13. кола лиге. Трасер стаза био је Ђорђе Загорац, а контролор Властимир Марјановић.

Првог дана по променљиво облачном времену са кишом повремено трчало се на терену Великог брда. Прва трка је била на средњој дистанци. Најзахтевнију стазу имали су сениори, са 4,03 км дугом стазом и 210м успона, те са 20 контролних тачака. Млађи пионири и пионирке имали стазу дугу 1,91 км са 165 м успона и 10 контрола. Старт трке био је на Великом брду, преко “пута“ Краљевог стола, а циљ на ливади 500 метара удаљен од старта. Другог дана, на Дивчибарама, на теренима Стражара – Краљев сто била је трка на дугој дистанци, трка која је била по сунчаном времену уз повремене облаке који су претили кишом. Сениори су имали стазу дугу 10,45 км и 370 м успона, те 19 контролних тачака. Најкраћу стазу имали су пионири и пиониркр са 1,85 км и 70 м успона, те са 9 контрола. Старт трке на пределу Стражаре, ка Великом брду, а циљ на 200 метара удањеној ливади.

На такмичењу је учествовало 142 такмичара из 16 Оријентиринг клубова, међу којима се надметело 28 такмичара ПСК Челик. Првог дана такмичари Челика заузели су 5 првих, 8 других и 6 трећих места. Док је другог дана, освојено 7 првих, 6 других и три трећа места. Како се резултати сабирају, то су такмичари освојили 16 одличја на 25.ПТТ купу. Челик је освојио 4 златне медаље, 9 сребрних и три бронзане. Најуспешнији су са по две победе и освојеним златним медаљама били Илија Милутиновић, Милица Васиљевић и Драган Павловић. Поред њих, златном медаљом окитио се и ветеран Милан Цветковић. Сребрне медаље освојили су Марта Трајковић, Михајло Минић, Софија Николић, Катарина Цветковић, Саша Николић, Марија Трајковић, Биљана Аранђеловић, Биљана Грујић и Бранко Грујић. Бронзане су освојили Наташа Васојевић, Тихомир Пантовић и Драгутин Јеремић.

Тако је на крају полусезоне, ПСК Челик на другом месту лиге, иза првопласиране Победе. У категоријама Челик је на првом месту категорија Пионира и категорија Ветерана, другопласирани је у сениорској, а петопласирани у јуниорској конкуренцији. Наставак сезоне је половином августа, на Фрушкој гори, на такмичењима Војводина опена.

Фотографије су из архиве чланова клуба.