Skip links

МЕМОРИЈАЛ СУЛЕЈМАНА ШУШКИЋА 2021.Г

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ НА ТАКМИЧЕЊУ У ОРИЈЕНТИРИНГУ, МЕМОРИЈАЛ СУЛЕЈМАНА ШУШКИЋА

У организацији спортског клуба ДМБ Београд и Оријентиринг савеза Војводине, одржан је први меморијал, прерано преминулог, истакнутог члана ДМБ-а Сулејмана Шушкића. Такмичење ј било дводневно, са две трке. Прва трка на средњој, а друга на дугој дистанци. Обе трке су одржане на теренима Делиблатске пешчаре у близини села Долово. Прва трка је била на локацији Воловска паша, а друга на локацији Воловска паша и Чибук.

Обе трке су бодоване за меморијал, а друга трка је уједно била трка редовног кола Оријентиринг савеза Србије. На тркама је учествовало 211 такмичара из 19 клубова. Терен је отворен, углавном благо заталасан, прекривен увелом траво, пашњаци. Ту и тамо има понеко дрво, или шумарак, понека вртача и рупа. Терен је испресецан и путевима.

ПСК Челик, првог дана је учествовао са 23 такмичара и 4 рекреативца у опен категорији. Првог дана челиковци су имали запажен наступ са 4 победе, 6 другопласираних и 2 трећепласирана такмичара. Другог дана Челик је заступао 31 такмичар који су 4 били победници, двоје другопласирани и 3 трећепласирани. Кад су сабрани резултати за оба дана Челик је освојио 11 медаља, одкојих су 3 златне, 3 сребрне и 5 бронзаних. Златне медаље освојили су:Илија Милутиновић, Катарина Цветковић и Бранко Грујић. Сребрне медаље освојили су : Михајло Минић, Милан Мијаиловић и Драган Николић. Бронзане медаље освојили су:Лазар Милутиновић, Сара Савић, Саша Николић, Данијел Митровић и Биљана Грујић. У рекреативној, опен категорији, освајањем другог места Зорана Вучковића и трећег Саве Јовановића употпуњен је низ добрих резултата на овом меморијалу.

Успеси на овом такмичењу допринели су да другопласирани Челик, смањи заостатак за водећом Победом за 220,43 бода, те да тако учини занимљивијом борбу за титулу шампиона Србије у лиги Оријентиринга. Предстоји још три кола такмичења и борбе за сустизање водеће Победе.

Следећег викенда, на теренима Новог Сада и Фрушке горе одржава се Медитеранско првенство у Орујентирингу. Трке се уједно бодују за Оријентиринг лигу Србије.

Бранко Грујић – 3.10.2021.год.