Skip links

МЕМОРИЈАЛ САШЕ ПАЛИНКАША (18.04.2021.)

УЧЕШЋЕ ПСК ЧЕЛИК НА МЕМОРИЈАЛУ САШЕ ПАЛИНКАША

У организацији Оријентиринг савеза Војводине, у недељу 18.4.2021.год. одржано је четврто коло лиге Србије у Оријентирингу ОЛС. Трка на средњој дистанци, одржана је на терену Фрушке Горе у области Кишелеза. Трка је одржана под називом Меморијал Саше Палинкаш, овог пута по 9-ти пут. Ово у помен рано преминулом такмичару Оријентиринг клуба Нештин. Стаза на средњој дистанци била је дуга од 1,8 км за најмлађе до 5,6 км за елитне категорије, са 7 контрола за најмлаће, 16 за елитне сениорске категорије. Трке су одржане по јако тешким временским условима, све време је падала киша, на теренима проходне шуме, испресецане шумским путевима и увалама, са доста ситнијих детаља који чине такмичење занимљивијим. Терен је био натопљен водом, тако да је у нижим зонама био мочваран и тежак за кретање.

На такмичењу је учествовало 242 такмичара из 19 оријентиеринг клубова, који су се надметали у 26 категорија. ПСК Челик учествовао је са 29 такмичара и освојио 7 постоља, медаља, од којих су:три златне и 4 сребрне. Свакако да највише радује сребрна медаља пионира Илије Милутиновића. У сениорским категоријама Саша Николић се окитио златном медаљом за категорију М21А, а Катарина Цветковић сребрном у категорији Ж21А. Изузетан је резултат и јуниора Немање Васиљевића, који се опробао у елитној сениорској категорији, где је освојио осмо мести и своје прве, који су уједно и клубски бодови, у најачем рангу Оријентиринга. Медаљама су се још окитили, и то златнима Милан Цветковић и Бранко Грујић. Док су сребрне освојили Биљана Грујић и Драгутин Јеремић.
На овом такмичењу, Челик је био међу најуспешнијим клубовима, тако да је задржао водећу позицију у Оријентиринг лиги Србије са 4495,89 бодова, испред Победе која је сакупила 3844,8 бодова. Трећепласирана је Јасеница са 2468,1 бод. По категоријама вредновања резултата, Челик је први у Пионирској и Ветеранској, док је други у Сениорској категорији. Након два кола, у појединачном вредновању, Челик има 7 првих, 3 друга и 4 трећа места.