Skip links

ЛАРИНА – АВАЛА (21.05.2021.)

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ НА ТАКМИЧЕЊИМА ЧЛАНОВА ПСК ЧЕЛИК ТОКОМ ПРОДУЖЕНОГ ВИКЕНДА

У организацији Оријентиринг савеза Србије, на теренима Авале, у петак 21.5.2021.год., одржано је школско првенство у Оријентирингу. На такмичењу су учествовали такмичари основних школа 2008 годиште и старији, као и средљошколци. Пријаве савезу, као репрезентације школа послале су неке од основних и средљих школа из Смедерева. Репрезентације школа бројале су по 4 члана, а сврстане су у категорије по годишту и полу. Од репрезентација школа, у којима су учествовали и активни чланови ПСК Челик, највише успеха имале су женске екипе ОШ Бранко Радичевић и ОШ Димитрије Давидовић. Репрезентација девојчица ОШ Бранко Радичевић, победник је у својој категорији, а екипа је наступила у саставу:Милица Васиљевић, Христина Чаировић, Миљана Здравковић и Ангелина Вучковић. Поред екипног пласмана, у појединачном вредновању пласмана у овом узрасту, чланице Челика, Милица Васиљевић је освојила сребрну медаљу, а Софија Николић из ОШ Димитрије Давидовић окитила се бронзаном медаљом. Како је ово такмичење било изборно за учешће на светском првенству школа у Оријентирингу, то се екипа ОШ Бранко Радичевић квалификовала за то такмичење, које се одржава у Србији.

У организацији ПОСК Јасеница из Смедеревске Паланке, у суботу 22.5.2021.год., одржана је петнаеста по реду Ларина трка. Трка је имала два дела, а оба су првенства државе Србије. Прва трка је првенство у микс штафетама, а друга првенство у Оријентиринг дисциплини спринт.

Првенство у микс штафетама, одржано је у делу паланке, званом Колонија, са стартом и циљем на терену фудбалског клуба Радник. На такмичењу је учествовало 10 клубова са укупно 69 екипа, односно 154 такмичара. ПСК Челик је учествовао са 10 екипа, односно са 22 такмичара. Медаљама су се у кадетској конкуренцији окитили и то сребрном:Мина Вучковић и Лазар Милутиновић, односно бронзаном Сенка Ранковић и Никола Тасић. У конкуренцији јуниора, Челику је припала сребрна медаља, а састав екипе је био:Милица Васиљевић, Михајло Минић и Немања Васиљевић. Трећа у Србији је и Челикова екипа ветерана Биљана и Бранко Грујић.

Првенство државе у Оријентиринг спринту одржано је у центру паланке, са стартом у дворишту гимназије и циљем на тргу. На појединачном такмичењу, првенство Србије у Оријентиринг спринту, учествовало је 210 такмичара из 16 клубова. Челик је учествовао са 26 такмичара и освојио је 7 медаља. Челикови такмичари имају 4 титуле првака државе и 3 вицешампиона, са којима је један од најуспешнији на овом првенству. Свакако да радују титуле првака најмлађих Марте Трајковић у категорији Ж12, која је током такмичења прославила и рођендан, наравно на најбоњи начин, титулом. Титулу и златну медаљу у категорији М12 освојио је и Илија Милутиновић. Титуле су освјили и Драган Павловић и Бранко Грујић. Вицешампиони у категоријама у којима су се такмичили освојили су Дејан Ранковић, Биљана Аранђеловић и Биљана Грујић.