Skip links

КУП ДИФ (18.10.2020.)

ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ НА ДУГОЈ ДИСТАНЦИ

У недељу 18.10.2020.год. на прелепим теренима Крајиште – Крушкар у околини Ресавице, по сунчаном, помало прохладном, али ипак изузетно лепом јесењем дану, одржан је 13. КУП ДиФ. Куп се састојао од једне трке на дугој дистанци. Ова трка, уједно је била и првенство Србије на дугој дистанци. Дужина стаза, ваздушном линијом, биле су дуге, за оне најмлађе, пионире и поинирке по 3,0 км са 12 контролних тачака, за женску сениорску 6,5 км са 20 контролних тачака, а за мушку сениорску 10,5 км са 23 контролне тачке.

На 13-ом по реду такмичењу КУП ДиФ учествовало је 152 оријентираца из 15 оријентиринг клубова, међу којима је било и 22 такмичара ПСК Челик. За ову трку, терен је био јако захтеван, те се подразумевала одлична физичка припремљеност такмичара и висок ниво знања и сналажење у простору одржавања трка. Терен је испресецан шумама и ливадама. На изразито каменој и неравној подлози, на местима са камењем великих димензија, где је било и камених одсека, кретање је било отежано и успорено. Рељеф са много вртача додатно је усложњавао оријентисање и кретање, а ако се на ово дода, на деловима терена и густина шуме, те ниског растиња, онда су на овом такмичењу до изражаја дошли најспремнији такмичари. Најспремнији кондиционо и највештији у оријентисању на тако захтевном терену, дошли су до значајних одличја. У таквим условима 8 чланова ПСК Челика освојили су медаље на првенству Србије, 3 златне, две сребрне и три бронзане. Посебно радује успех пионира и нашег сениора Жељка Ћорића. Пионирка Марта Трајковић, постала је првк Србије у Оријентирингу на дугим дистанцама. Док су пионири , браћа, Илија и Лазар Милутиновић освојили сребрну, односно бронзану медаљу. У јакој конкуренцији сениора, где је учествовало 22 најспособнија такмичара Србије у Оријентирингу, члан Челика Жељко Ћорић освојио је сребрну медаљу. Ниску Челикових успеха, употпунили су ветерани клуба, са две златне и две бронзане медаље. Златне медаљње, у категоријама у којима се такмиће, освојили су Драган Николић и Бранко Грујић, док су се са бронзаним медаљама окитили Биљана Грујић и Милан Цветковић. Тако је ПСК Челик, поново, био међу три најуспешнија клуба, на такмичењу у Оријентирингу.

Трку је изузетно добро организовао ОК ‘ДиФ“ на челу са професорком Ирином Јухас. Медаље свим категоријама, као и пехаре сениорским категоријама, уручио је председник ОСС Добрица Јелић.
Већ наредне суботе ПСК Челик има две јако значајне трке. Обе су у борби за титулу првака Србије. Прва је у Шумарицама, као редовно седмо коло Оријентиринг лиге Србије, у којој је Челик тренутно на водећој позицији. Друга је ноћна трка на Авали, као редовно шесто коло лиге Србије у Планинарској оријентацији. У овој лиги, Челик је тренутно на другом месту, са великом жељом да се домогне највичег пласмана.

КУП ДИФ

КУП ДИФ 2