Skip links

КУП АВАЛЕ (10.10.2020.)

КУП АВАЛЕ

У организацији ПСК “Авала“ Београд, на теренима Медаковић 3 и Авала исток одржано је дводневно такмичење у Оријентирингу под називом куп Авале.

Прва трка одржано је у суботу 10.10., на теренима Медаковић 3, као спринт трка, која је једна од трка која је бодована за овај куп. Трка у насељеном подручју била је по парковима и стазама, око зграда и основне школе,, Милан Ђ Милићевић“, са стартом и циљем из дворишта школе. Најдужу стазу имале су елитне категорије, чија је дужина била 3 км, са 25 контролних тачака, а најкраћу пионирке са 1,4 км и 14 контролних тачака. Челик је првог дана учествовао са 18 такмичара и освојио 4 прва, 3 друга и 5 трећих места. Најбоњи наступ имали су Лазар Милутиновић, Дејан Ранковић, Андрија Станкић и Биљана Аранђеловић, који су побдеили у својим дисциплинама. Друга места освојили су Драган Павловић, Драган Николић и Милан Цветковић. Док су трећа места освојили Илија Милутиновић, Сенка Ранковић, Јелена Живојиновић, Драган Тасић и Биљана Грујић.

Друга трка је одржана на пределима Авале у реону исток. Такмичарски центар је био поред планинарског дома “Чарапићев брест“. Старт је био изнад дома, а циљ у непосредној близини споменика српском јунаку Васи Чарапићу. Трка је имала захртевне дужине, стаза, успоне и конфигурацију терена, са увалама, рупама, растињем које отежава кретање, као и шумским путевима и стазама. Најзахтевнију стазу имала је мушка елитна категорија са 5,1 км, успонима 165 м и 20 контролних тачака. Док су најкраћу стазу имале пионирке са 2,1 км, 65 м успона и 7 контролних тачака. Трка је, сем за куп Авале, бодована и за лигу Србије у Оријентирингу – ОЛС. На овим стазама Челик је учествовао са 33 такмичара. Челик је освојио 15 пласмана међу прва три, од тога имао је 4 победника, 7 другопласираних и 4 трећепласирана. Оваким пласманима, ПСК “Челик“ остаје у трци за пласман међу прве три екипе у ОЛС. На овим тркама, најбоље резултате постигли су Милица Васиљевић, Илија Милутиновић, Саша Николић и Бранко Грујић, освајањем првог места. Запажене трке имали су освајањем другог места: Михајло Минић, Марта Трајковић, Немања Васиљевић, Небојша Миловановић, Драган Николић, Милан Цветковић и Наташа Станисављевић. Трећепласирани су били Лазар Милутиновић, Милош Каруповић, Марија Трајковић и Драгутин Јеремић.

Кад су сабрани резултати за оба дана, добивен је пласман на такмичењу за куп Авале. Тако је ПСК “Челик“, на овом ткмичењу освојио 11 одличја, 3 златна, 5 сребрних и 2 бронзана. Победници купа Авале из Челика у својим категоријама су:Илија Милутиновић, Биљана Аранђеловић, Саша Николић и Бранко Грујић. Сребрне медаље освојили су Сенка Ранковић, Немања Васиљевић, Драган Павловић, Драган Николић и Милан Цветковић. Док су бронзане медаље освојили Лазар Милутиновић и Дејан Ранковић. Већ предстојећег викенда Челик учествује на Оријентиринг трци за првенство Србије на дугој дистанци, која ће се одржати на пределима Ресавице.

Трошкови овог такмичења су за стартнине 10.600,00 које је платио клуб за други дан такмичења и 4.400,00 дин., које су платили такмичари за први дан. Првог дана трошкове пута сносили су такмичари који су ишли аутима, које су возили: Драган Николић, Дејан Ранковић, Саша Николић и Александар Живојиновић из СД и Драган Павловић из Новог Београда. Трошкови пута, другог дана, су за гориво које је потрошено за превоз такмичара са 7 аута, 6 из СД и 1 из БГ. Две породице су ишле породично, где су били и такмичари. Те породице су Трајковић и Живојиновић, које су саме финансирале свој одлазак на ово такмичење. Шест аута из Смедерева прешла су по 108 км, укупно 648 км, а један из БГ 90 км. Тако је укупна километража 738 км. Остварено је право на потрошњу горива 59,04 л, од којих је 50% на клуб у износу 29,52 л, других 50% је трошак такмичара. Сипано је 28,99 л горива у вредности 4.200,65 дин, рачун БИ65986 од 11.10.2020.год. Тако је укупан трошак на клуб 14.800,65 дин. Такмичари су се хранили о свом трошку. Возили су:Драган Николић, Драган Тасић, Дејан Ранковић, Дејан Вујић, Милан Мијаиловић и Небојша Миловановић из Смедерева и Драган Павловић са Новог Београда.