Skip links

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ ПСК ЧЕЛИК на ПТТ КУПУ

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ ПСК ЧЕЛИК на ПТТ КУПУ

У Организацији ПОСК “ПТТ“ Београд, на теренима Дивчибара, последњег викенда у јуну 2023.год., одржан је “26. ПОСТ и Телеком“ куп. Такмичење је било дводневно, а трка другогг дана је трка редовног коло за такмичење у Оријентиринг лиги Србије – ОЛС, док је првог дана то била трка која је у кљушујућии трку другог дана бодована за ПТТ куп. Трасер стаза био је Ђорђе Загорац, а контролор Бојан Комарчевић.
Првог дана по кишовитом времену, повремено под пљуском, трчало се на терену Голбца. Прва трка је била на средњој дистанци. Најзахтевнију стазу имали су сениори, са 4,9 км дугом стазом и 110м успона, те са 16 контролних тачака. Млађи пионири и пионирке имали стазу дугу 1,6 км са 15 м успона и 6 контрола. Старт трке био је на ливади поред хотела Маљен. Другог дана, на теренима Голубца са продужењем ка Стражи, била је трка на дугој дистанци, трка која је била по тмурном времену, а повременом сипућом кишом и ниском облачношћу. Сениори су имали стазу дугу 12,13 км и 240 м успона, те 23 контролних тачака. Најкраћу стазу имали су пионири и пиониркр са 2,4 км и 40 м успона, те са 6 контрола. Старт трке другог дана, био је испред зграде поште, а циљ на на ливади испод хотела Дивчибаре. Терени су били расквашени учесталим кишама, са много мочварног дела, потоцима пуни воде, са кишним капима које су падале са наквашених грана, са росом по набујалим пашњацима, травом преко колена. Просто, изузетно захтевне стазе и за кондиционо најспремније такмичаре.
На такмичењу је учествовало 117 такмичара из 14 Оријентиринг клубова, међу којима се надметело 29 такмичара ПСК Челик. Првог дана такмичари Челика заузели су 10 првих, 9 других и 6 трећих места. Док је другог дана, освојено 8 првих, 4 друга и пет трећа места. Како се резултати обе трке сабирају, за пласман у ПТТ купу то су такмичари Челика освојили 21-но одличја на 26.ПТТ купу. Челик је освојио 10 златне медаље, 8 сребрних и три бронзане. Најуспешнији су са по две победе и освојеним златним медаљама били Илија Милутиновић, Милица Васиљевић, Катарина Цветковић, Биљана Грујић и Драган Николић. Поред њих, златном медаљом окитио се и Лазар Милутиновић, Марта Трајковић, Јелена Станковић, Драган Павловић и Бранко Грујић. Сребрне медаље освојили су Анка Ранковић, Наташа Васојевић, Биљана Аранђеловић, Александра Јовановић, Дејан Ранковић, Милош Раденковић, Данијел Митровић и Драгутин Јеремић. Бронзане су освојили Мина Вучковић, Даринка Раденковић и Милан Мијаиловић. На тркама сујош учествовали:Марија Трајковић, Саша Николић, Тихомир Пантовић, Саша Павић, Душан Јовановић, Марина Станкић, Драган Тасић и Небојша Миловановић
Тако је на крају полусезоне, ПСК Челик на првом месту ОЛС лиге, са освојених 8227 бодова, 320,54 вишеод Победе. У категоријама Челик је на првом месту категоријама Јуниора и Ветерана, другопласирани је у Сениорској, а четверопласирани у пионирској конкуренцији. Наставак сезоне је почетком септембра на теренима код Параћина.
Фотографије су из архиве чланова клуба.