Skip links

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ НА ТАКМИЧЕЊУ У ОРИЈЕНТИРИНГУ 14. Куп ДиФ

УЧЕШЋE НА ТАКМИЧЕЊУ У ОРИЈЕНТИРИНГУ 14. Куп ДиФ

За викенд 16. и 17.4.2022.год. на прелепим теренима Ресавице и Крајиште – Крушкар у околини Ресавице, у рударском крају, по облачном пролећном дану у суботу, али дивном за оријентиринг такмичење, али и суснежици у недељу, одржан је 14. КУП ДиФ у Оријентирингу. Трке су уједно бодоване за лигу Србије, као 6. и 7. коло. Куп се састојао од две трке, прва је спринт дистанца која је одржана у насељу Ресавица, а друга средња дистанца која је одржана у близини насеља у реону Крушкар. Првог дана, ваздушном линијом, стазе су биле дуге, за оне најмлађе 1,2 км са 10 контролних тачака, а за сениоре 2,8 км са 26 контролне тачке. Другог дана стазе за најмлађе су биле 1,7 км са 9 контролних тачака док за сениоре 5,1 км са 23 контролне тачке. За све остале категорије, стазе су биле дуге у оквирима од најкраћих до најдужих.
На 14-ом по реду такмичењу КУП ДиФ учествовало је 154 оријентираца из 15 оријентиринг клубова, међу којима је било и 23 такмичара ПСК Челик. За обе трке, терен је био јако захтеван и подразумевао је одличну физичку припремљеност такмичара, те висок ниво знања и сналажење у простору одржавања трка. Терен је испресецан шумама и ливадама. На изразито каменој и неравној подлози, на местима са камењем великих димензија, где је било и камених одсека, кретање је било отежано и успорено. Рељеф са много вртача додатно је усложњавао оријентисање и кретање, а ако се на ово дода, на деловима терена и густина шуме, те ниско растиње, онда су на овом такмичењу до изражаја дошли најспремнији такмичари. Првог дана Челикови такмичари освојили су 4 прва, 3 друга и три трећа места. Док су другог дана освојил 5 првих 2 друга и 2 трећа места. Кад су се сабрали резултати за оба дана, пласман на купу “ДиФ“ међу прва три, изборило је 7 такмичара Челика. Златних медаља било је 4 а освојили су их: Марта Трајковић, Илија Милутиновић, Саша Николић и Бранко Грујић. Сребрних је освојено 2 а освојили су их:Марија Трајковић и Биљана Грујић. Бронзано одличје заслужио је један такмичар Челика, Биљана Аранђеловић. На такмичење у Опен категорији ишли су Андрија и Даринка Раденковић. Они су првог дана заузели прво место, као и другог дана, тако да су у укупном пласману освојили прво место и златну медаљу. Ово је подстрек за њихов даљи напредак и улазак у такмичарски погон Челика.
Са новоосвојеним бодовима Челик је задржао друго место на табели ОЛС (Оријентиринг лиге Србије), али и смањио заостатак уодносу на водећу Победу из Београда.
Фотографије су из колекције чланова клуба.

Бранко Грујић – 17.4.2022.