Skip links

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ НА ТАКМИЧЕЊУ У ОРИЈЕНТИРИНГ ВОЈВОДИНА ОПЕН

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ НА ТАКМИЧЕЊУ У ОРИЈЕНТИРИНГ ВОЈВОДИНА ОПЕН

У периоду 20.-21.8.2022.год. на теренима Фрушке горе, у реону Ведника одржано је такмичење у оријентирингу под називом Војводина опен. Такмичење је одржано у организацији Оријентиринг савеза Војводине. Војводина опен се састојала од две трке које су бодоване за оријентиринг лигу (ОЛС) Србије, а обе трке, првог и другог дана, за Војводина опен.

Прва трка, која је била на средњој дистанци, по кишовитом времену, била је уз учешће 18 такмичара ПСК Челик, уједно је и трка која се бодује за Оријентиринг лигу Србије. Челикови такмичари освојили су 5 првих места:Лазар Милутиновић, Милица Васиљевић, Дејан Ранковић, Милош Раденковић и Драган Павловић, 6 других места:Марија Трајковић, Биљана Аранђеловић, Биљана Грујић, Тихомир Пантовић, Милан Цветковић и Бранко Грујић и 2 трећа места: Марта Трајковић и Даринка Раденковић. У опен категорији победио је члан Челика Никола Милић, а другопласирани је био Андрија Пантовић.

Друга трка је била на дугој дистанци, по још тежим временским условима, под сталном кишом, јашег или слабијег интензитета. У овој трци учествовало је 16 чланова у конкуренцији и један у опен категорији. Чланови ПСК Челик освојили су 6 првих места: Милица Васиљевић, Биљана Аранђеловић, Милош Раденковић, Драган Павловић, Милан Цветковић и Бранко Грујић; 4 друга места:Даринка Раденковић, Дејан Ранковић, Драган Тасић и Драгутин Јеремић и једно треће место које је освојио Милош Раденковић. У опен категорији другопласирани је био Андрија Пантовић.

На такмичењу, свеукупно, учествовало је 157 такмичара –оријентираца из 16 клубова. На овом јаком такмичењу, јакој конкурнцији, учествовало је и 18 такмичара ПСК Челик. На такмичењу Војводина опен, за које су вредноване обе трке, Челик је имао 15 такмичара, који су освојили 11 медаља: 7 златних, 3 сребрне и једна бронзана. Златне медаље освојили су: Милица Васиљевић, Биаљна Аранђеловић, Дејан Ранковић, Милош Раденковић, Драган Павловић, Милан Цветковић и Бранко Грујић. Сребрне медаље освојили су:Даринка Раденковић, Тихомир Пантовић и Драгутин Јеремић. Бронзану медаљу освојила је Марта Трајковић. Златну медаљу, али у опен категорији, освојио је Андрија Пантовић. Овде треба истаћи резултате најмлађих такмичара, који су се јако добро снашли по захтевном теренунатопљеном водом након обилних киша, а киша ихје пратила и током трка.

Овим наступом сваки појединац, побољшао је свој резултат у пласману за највише место у такмичарској категорији. Поред тог, такмичари Челика су повећали ниво бодова клуба у борби за одбрану титуле првака Србије. Челик је тренутно на другом месту, иза Победе Београд, али са овим наступом, показао је да ће јуришати да достигне тренутно водећу Победу, за којом заостаје 1913,19 бодова. Челик се посебно радује резултатима деце:Милице Васиљевић, Марте Трајковић и Лазара Милутиновића, али ту су и други такмичари који се истичу резултатима. Посебан допринос су дали такмичари који су остварили двоструке победе:Милица Васиљевић, Милош Раденковић и Драган Павловић.

Све трке су биле добро организоване на теренима прекривеним шумом са много детаља погодних за добро конципирање и постављање задатка. На местима, шума је била густа и теже проходна, а неке од јаруга са потоцима које је требало прескакати. Све то је савладано на уживање такмичара, који су трчећи у природи допринели свом здравственом стању.
Фотографије су из колекције чланова клуба.

Бранко Грујић – 21.08.2022.год.