Skip links

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ НА ТАКМИЧЕЊИМА У ОКВИРУ 41.МЕМОРИЈАЛА ЧИКА ДУШКО ЈОВАНОВИЋ

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ НА ТАКМИЧЕЊИМА У ОКВИРУ 41.МЕМОРИЈАЛА ЧИКА ДУШКО ЈОВАНОВИЋ

У организацији ПСК “Победа“ Београд, одржан је 41. Меморијал посвећен легендарном члану победе чика Душку Јовановићу. Меморијал је одржан као дводневно такмичење. Првог дана било је редовно осмо коло лиге Србије у Оријентирингу – ОЛС, на средњој дистанци, а другог редовно деветоколо ОЛС. Редовно девето коло, одржано је у дисциплини дуга дистанца, уједно је бодовано и за светску лигу у Оријентирингу.
Обе трке одржане су на теренима Беле реке у реону Деспотовца. У обе трке учествовало је 15 клубова из Србије, а међу учесницима било је такмичара и из Македоније, Бугарске и Румуније. Тим учешћем трке су постале значајније и занимљивије, а вредноване су и за светску лигу. Првог дана, на средњој дистанци, учествовало је 128 такмичара из 15 клибова, међу којима је били 22 такмичара из Челика. Стазе су биле дуге, од оних накраћих за пионире у дужини 1,9 км, са 80 м успона и 10 контрола, до најдужих за сениорске категорије од 5,7 км са 305 м успона и 17 контрола. Другог дана, трка на дугој дистанци окупила је 136 такмичара, са дужинама стаза за најмлађе, пионире до 12 година старости, дужине 2,1 км са 70 муспона и 9 контрола. Док су стазе за сениорске категорије биле дуге 12,6 км, са 520 м успона и 30 контрола. Другог дана, Челик је учествовао са 25 такмичара.
Такмичење је одржано на јако захтевном терену, са много детаља који су добри за оријентисање, али и заморни за такмичаре. Ту је мноштво, вртача, увала, рупа, гребена, разног растиња, лакше и теже проходне шуме, итд. Такмичење је одржано по лепом, сунчаном времену. Време за уживање у природним лепотама и боравком на овим просторима. Челикови такмичари, у две трке имају 15 пласмана међу прва три у својим категоријама:4 прва места, 7 других и 4 трећа. Кад су сабрани резултати за оба дана, на 41. меморијалу, Челикови такмичари су освојили 9 медаља, од којих је две златне, три сребрне и 4 бронзане. Златне медаље освојили су Милица Васиљевић и Бранко Грујић; сребрне Дејан ранковић, Драган Павловићи Биљана Грујић; док су бронзане освојили Ангелина Вучковић, Тихомир Пантовић, Наташа Станисављевић и Милан Цветковић. На овом, као и на претходним такмичењима Челик је био међу најуспешнијим клубовима у Србији. Наставља се борба за титулу шампиона државе, од предвиђених 25 кола, завршено је 9, а Челик је тренутно другопласирани, иза Победе из Београда.
Већ предстојећег викенда Челик учествује на Оријентиринг тркама на пределима у околини Власинског језера. Биће то трке, од којих је једна редовно, сада 10.коло ОЛС, а друга Првенство Србије на средњим дистанцама.
Фотографије су из архиве чланова клуба.

Бранко Грујић – 8.5.2022.