Skip links

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ НА ТАКМИЧЕЊИМА У ОКРУЖЕЊУ ВЛАСИНСКОГ ЈЕЗЕРА

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ НА ТАКМИЧЕЊИМА У ОКРУЖЕЊУ ВЛАСИНСКОГ ЈЕЗЕРА

У организацији СК АОК “Кошутњак“ Београд, одржано је дводневно такмичење у Оријентирингу. У суботу је било редовно 10. коло лиге Србије у Оријентирингу – ОЛС, а недељу Првенство Србије на средњој дистанци. Такмичење је имало међународни карактер, јер су на њему учествовали такмичари и из суседне Бугарске.

Обе трке одржане су на теренима северно од Власинског језера према планини Чемерник. У обе трке учествовало је по 15 клубова из Србије и 11 клубова из Бугарске. Тим учешћем трке су постале значајније и занимљивије. Првог дана, на средњој дистанци, учествовало је 27 такмичара из Челика. Стазе су биле средње дистанце, од оних накраћих за пионире у дужини 2,22 км, са 75 м успона и 10 контрола, до најдужих за сениорске категорије од 4,3 км са 300 м успона и 20 контрола. Другог дана, трка, такође на средњој дистанци, са дужинама стаза за најмлађе, пионире до 12 година старости, дужине 1,98 км са 70 муспона и 9 контрола. Док су стазе за сениорске категорије биле дуге 4,61 км, са 300 м успона и 19 контрола. Другог дана, Челик је учествовао са 24 такмичара.
Такмичење је одржано на јако захтевном терену, са много детаља који су добри за оријентисање, али и заморни за такмичаре. Ту је мноштво, увала, рупа, гребена, разног растиња, лакше и теже проходне шуме, мочварног терена, потока итд. Све то је требало савладати у најкраћем времену. Такмичење је одржано по лепом, сунчаном времену. Време за уживање у природним лепотама и боравком на овим просторима, изнад језера. Челикови такмичари, у првој треци која се бодовала за лигу освојили су 9 медаља, две златне, две сребрне и 5 бронзаних. Свакако да је највећи успех, победом и учвршћивањем прве позиције у лиги остварио Илија Милутиновић. Златну медаљу освојио је и ветеран Бранк Грујић. Ту су сребрне медаље Даринке Раденковић њена прва медаља и Саше Николића, те бронзане Лазара Милутиновића, Дејана Ранковића, Милана Мијаиловића, Марије Трајковић и Наташе Станисављевић. У опен категорији, први пут је наступао Милош Раденковић, који је такође освајач златне медаље. Овим резултатима Челик је и даље на сигурном другом месту у пласману клубова, лиге Србије у Оријентирингу.

Другог дана, такође на средњој дистанци, одржано је првенство Србије. Сада на ново конципираним стазама. На овом првенству учествовало је 24 такмичара Челика. Челик је освојио 10 медаља и са тим успехом био најуспешнији клуб такмичења. Освојено је 5 златних, од којих су најсјајније оне у млађим категоријама, које су освојили Марта Трајковић, Илија Милутиновић и Милица Васиљевић, Челикови и Смедеревски шампиони Србије у Оријентирингу. Златне медаље и титулу шампиона Србије освојили су још и Биљана Грујић, као и Бранко Грујић. Сребрним медаљама и титулама вицешампиона државе у својим категоријама окитили су се Анка Ранковић, Марија Трајковић и Александра Јовановић. Бронзане медаље освојили су такмичари Челика Јулија Стојановић и Драган Павловић.
На овом терену, у време такмичења, боравили су и планинари Челика, који су искористили леп викенд, за шетње поред језера, али и до Чемерника. Ову групу предводила је председница клуба Живка Јосиповић-Булатовић.

Већ предстојећег викенда Челик учествује на Првенству Србије у Ориентиринг штафетама, на Калемегдану и Првенству Србије у Оријентиринг спринту на Бежанији.
Фотографије су из архиве чланова клуба.

Бранко Грујић – 15.5.2022.