Skip links

Друго коло ПОТ 3.6.2023.

УЧЕШЋУ ПСК ЧЕЛИК НА ТАКМИЧЕЊУ, ДРУГОМ КОЛУ ЛИГЕ СРБИЈЕ У ПЛАНИНАРСКОЈ ОРИЈЕНТАЦИЈИ.

У суботу 3.6.2023.год. одржно је друго коло у лиги Србије у планинарској оријентацији за 2023.год. Трка је у организацији планинарског спортског клуба “Мосор“ из Ниша. Трка је одржана на теренима Каменичког виса, ближа локација околина Церјанске пећине, по топлом али кишовитом времену, расквашеном терену, са набујалим потоцима и шумским путевима са много воде. Терен је, у највећем делу под шумом, са ретким просторима ливада, пре свега у излетничкон делу, до улаза у пећину. Трасе су биле испресецане, увалама, гребенима и потоцима. Ту су Студена вода, Студенички поток, Провалија и многи неименовани поточићи. Кретало се преко терена Змијановац, Свињски рид, Гувниште, Крстата буква, Дебела Мрвина и Бељаница. Делови под шумом били су поприлично зарасли и закрчени. Но све те препреке, на конципираним стазама од 4 км за пионирске категорије до 12 км за сениорске, са 6 до 12 контролних тачака, нису утицале на расположење и савладавање стаза. На такмичењу учешће је узело 8 планинарских клубова са 32 екипе. ПСК “Челик“, учествовао је са 7 екипа у такмичарском и једном у рекреативном делу.
Екипе Челика освојиле су 3 прва, два друга и једно треће и једно четврто место. Победници су у јениорке, сениорке и ветерани. Јуниорке у саставу Софија Николић, Милица Васиљевић и Лана Ивковић; сениорке у састави Биљана Аранђеловић, Наташа Васојевић и Јелена Станковић, а ветерани у стандарном саставу:Драган Павловић, Небојша Миловановић и Драгутин Јеремић. Пионирке су освојиле сребрну медаљу а саставе екипе био је:Марта Трајковић, Мина Вучковић и Анка Ранковић. Сребрном медаљом окитилле су се и ветеранке, а екипа је била у саставу:Биљана Грујић, Данијела Јеремић и Александра Јовановић. Бронзану медаљу освојила је друга сениорска екипа у саставу: Драган Тасић, Саша Павић и Милан Мијаиловић. Прва сениорска екипа у саставу:Саша Николић, Александар Живојиновић и Душан Јовановић заузела је четврто место. Рекреативно је наступио Бранко Грујић.
На такмичењу, Челик је опет, био најуспешнији, победник овог кола лиге, али и најуспешнији након одржана 2 кола лиге за 2023.год. Челик је задржао водећу позицију, те тако наставио пут одбране титуле шампиона која је већ 5 година узастопно у Смедереву..
Следеће, такмичење у планинарској оријентацији је Првенство Србије које ће се одржати на теренима Хомољских планина у реону села Ждрело.