Skip links

ДАН ЧИСТИХ ПЛАНИНА – РАЈАЦ 25.09.2022.

ТАКМИЧЕЊЕ НА РАЈЦУ У ПЛАНИНАРСКОЈ ОРИЈЕНТАЦИЈИ

Ове, као и претходних година, у организацији ПСК Победа из Београда, одржана је једно кпло лиге Србије у планинарској оријентациј. Овог пута, на Рајцу, било је то осмо коло.

Трка је одржана 25.9.2022.год. На такмичењу је учествовало 9 клубова из Србије, које су представљале 42 екипа, међу којима је било 9 екипа ПСК Челик Смедерево . Такмичење је одржано у почетку по сунчаном времену, да би пред крај трка почела сипити киша, али по времену погодном за такмичење, трчање преко рајачких ливада и кроз проходне шуме. Контроле су биле постављене од планинарског дома Чика Душко Јовановић, где је био старт и циљ, преко Гувништа, Дебелог брда, Кршева и Јалене стене. Најкраћу стазу су имале пионирске категорије са 3-4 км и 6 контрола, а најдуже сениори са 12 км, са 7 заједничких контрола и по 5 у раздвајање такмичара. Тако су сениорске екипе имале укупно 22 контроле. Челик је учествовао са 9 екипа и освојио је 7 постоља, са 4 златне, две сребрне и једном бронзаном медаљом. Међу највреднијим резултатима су победа Челикових пионирки, које су однеле двоструку победу, у конкуренцији 10 екипа освојиле су прво и друго место. Златне медаље освојила је екипа у саставу:Милица Васиљевић, Софија Николић и Анка Ранковић, док су сребрну освојиле:Марта Трајковић, Мина Вучковић и Јана Мијатовић. Златну медаљу освојила је Челикова јуниорска екипа у саставу:Немања Васиљевић, Лазар Милутиновић и Никола Тасић. Златну медаљу освојила је и екипа Челикових сениорки, која је наступила у саставу:Наташа Васојевић, Александра Јовановић и Марија Трајковић. Ово је било у оштрој конкуренцији испред другопласиране екипе Јаворка из Параћина и трећепласиране Победе. Челик је традиционално, освојио и златну медаљу у конкуренцији Ветерана, а екипа је овог пута била у нешто измењеном саставу, а састав је:Драган Тасић, Небојша Миловановић и Драгутин Јеремић. Челикови сениори су овог пута трећепласирани, иза две екипе Победе које су освојиле прва два места. Челикова екипа, освајачи бронзане медаље наступила је у саставу:Саша Николић, Дејан Ранковић и Душан Јовановић. Челикове ветеранке, овог пута, морале су се задовољити сребрном медаљом, јер је од њих овог пута била боља екипа Спартака из Суботице. Екипа је наступила у стандарном саставу:Наташа Станисављевић, Биљана Грујић и Данијела Јеремић.

Након 8 одржаних кола, Челик је и даље убедљиво на првој позицији лиге Србије. Следеће коло биће одржано на Авали. Биће то ноћно такмичење, које увек изазива велико интересовање и узбуђење.