Skip links

ЧЕТВРТО КОЛО ПЛС (8.5.2021.)

ЧЕТВРТО КОЛО ЛИГЕ СРБИЈЕ У ПЛАНИНАРСКОЈ ОРИЈЕНТАЦИЈИ

У суботу 8.5.2021.год. одржно је четврто коло у лиги Србије у планинарској оријентацији за 2021.год. Трка је у организацији планинарског спортског клуба “Мосор“ из Ниша. Трка је одржана на теренима Каменичког виса, по прохладном времену, најпре облачном, а како је трка одмицала сунца је било све више и више. Терен је, у највећем делу под шумом, са ретким просторима ливада, пре свега у излетничкон делу. Трасе су биле испресецане, увалама, гребенима и потоцима, до којих вода стиже са извора. Ту су Студена водица, Рајков кладенац, Студенички поток, Тополски поток, Каменичка караула, Столовац, Орачић и други предели. Делови под шумом били су поприлично зарасли, а и закрчени са попадалим стаблима и заосталим грањем од сечења шуме. Но све те препреке, на конципираним стазама од 4 км за пионирске категорије до 10 км за сениорске, са 6 до 11 контролних тачака, нису утицале на расположење и савладавање стаза, проналажење контрола.

На такмичењу учешће је узело 7 планинарских клубова са 19 екипа. ПСК “Челик“, учествовао је са 4 екипа од пионирских до ветеранских категорија. У пионирској категорији екипа Челика је друга, освојила је сребрну медаљу, а састав екипе је:Михајло Минић, Лазар Милутиновић и Илија Милутиновић. У женској ветеранској категорији екипа Челика је освојила златну медаљу, а екипа је у саставу:Наташа Станисављевић, Биљана Грујић и Данијела Јеремић. У мушкој ветеранској категорији Челик је освојио златну и сребрну медаљу. Победничка екипа Челика, Челик 1 била је у саставу:Драган Павловић, Драгутин Јеремић и Зоран Николић. Сребрну медаљу освојила је друга екипа Челика, Челик 2 у саставу:Драган Николић, Бранко Грујић и Штефан Рилинг.

На такмичењу је Челик, опет, био међу најуспешнијима, тако да је, након 4 одржана кола, задржао водећу позицију у лиги Србије за Планинарску оријентацију.

Следеће, пето коло лиге, одржава се на Авали 23.5.2021.год.