Skip links

БАНАТ ОПЕН 2023

У организацији ПСК “Авала“ Београд, одржано је такмичење под називом Банат опен, на теренима Делиблатске пешчаре у околини Шумарка.. Такмичење се састоји из две трке, чији резултати се сабирају и тако добијају победници по категоријама. Овог пута на такмичењу је учествовало 20 клубова са укупно 206 такмичара, међу којима је било и 32 такмичара ПСК Челик Смедерево. Такмичење је добилои међународни карактер,јер је трка другог дана бодвана за светску лигу, на којој је било и такмичара ван територије Србије.
Првог дана 14.10.2023.год., по сунчаном времену, трчало се на терену Делиблатске пежчаре, благо валовитом са шумарцима, жбуновима, појединачним дрвећем, али и увалама, вртачама и рупама. Старт и циљ трке је био у дубини пешчаре, на погодном месту за ту намену. Трка је била на средњој дистанци, са дужинама стаза од 1,9 км за најмлађе до 4,3 км за сениорске елитне категорије, са 10 до 23 контролне тачке, које је требало пронаћи у природи. Челикови такмичари су заузели 5 првих, 4 друга и 3 трећа места.
Другог дана 15.10.2023.год., по облачном, ветровитом времену, са кишицом пред крај трка, трчало се на теренима Делиблатске пешчаре у близини терена претходног дана. Конфигурација терена слична. Ова трка је бодована за светску лигу у сениорским категоријама, али и за Оријентиринг лигу Србије у оквиру 10-ог кола. Трка је била на средњој дистанци, са дужинама стаза од 2 км за најмлађе до 4,5 км за сениорске елитне категорије, са 10 до 25 контролне тачке, које је требало пронаћи у природи. По променљиво облачном времену, такмичари Челика заузели су 6 првих, 3 других и 5 трећих места.
Када су сабрани резултати из обе трке дошло је до проглашења најбоњих на Банат опену. ПСК Челик је имао 7 чланова на највишој коти постоља, са златним медаљама на грудима, а заслужили су их:Илија Милутиновић, Даринка Раденковић, Јован Мирковић, Теодора Милутиновић, Наташа Станисављевић, Драган Николић и Бранко Грујић. На другу степеницу постоља, са освојеним сребрним медаљама су четворица Челикови такмичари: Анка Ранковић, Саша Павићи Александар Живојиновић. На трећу степеницу постоља,са освојеним бронзаним медаљама, било је 4 Челикових такмичара, то су:Јелена Станковић, Милош Раденковић, Биљана Грујић и Дејан Ранковић. Организатори су се побринули да такмичење прође у доброј организацији и у најбољем реду.
Након овог такмичења и даље се води жестока борба за пласман клубова, а у најужем кругу кандидата за титуле су ПСК Челик Смедерево и ПСК Победа Београд. Тренурно, у Оријентиринг лиги Србије водећи је ПСК Челик а другопласирана Победа. Предстоје још једно коло, последње коло лиге које се одржава 5.11.2023.год.на Авали. Надамо сеповратку титуле у наше Смедерево.
Фотографије су из архиве чланова клуба.