Skip links

БАБЕ – ПРВО КОЛО ОЛС (03.04.2021.)

ПСК ЧЕЛИК Смедерево, ПОВЕО ТРКУ ЗА ТИТУЛУ

У организацији АОК “Кошутњак“ Београд, на теренима Баба код Барајева, одржано је прво коло Оријентиринг лиге Србије – ОЛС, за 2021.год.

Оријентиринг такмичење, одржано је у суботу 3.4.2021.год, на теренима Баба, са стартом на источном делу овог терена. Терен је делимично покривен шумама, од којих је било делова непроходно, неподесног за кретање. Делови који су били под осученом травом, у једном делу са каменитом подлогом. Терен, како под шумом, тако и на ливадама, има много техничких детаља, који се огледају у вртачама, рупама и плићим увалама. Тако је по хладном и кишовитом времену, уз тешке терене, ово било технички и физички захтевно такмичење. На старту се појавио 201 такмичар из 16 клубова Србије. На такмичењу је узело учешће 45 такмичара ПСК Челик. Најдуже стазе имала је мушка сениорска, елитна категорија са укупно 4,4 км, 135 м успона и 17 контролних тачака. Док је најкраћу стазу имале млађе пионирке до 12 година, чија је стаза била 1,1 км са 40 м успона и 7 контролних тачака. Такмичари Челика били су најуспешнији, успешно су почели одбрану титуле ШАМПИОНА државе Србије у Оријентирингу. На овом такмичењу Челик је био убедљив, освојио је највише бодова и повео трку за нову титулу. Такмичари ПСК Челик освојили су 14 постоља у такмичарском и два у рекреативном делу. Освојено је 7 златних, 4 сребрне и 5 бронзаних медаља. Највеће успехе остварили су најмлађи такмичари. У категорији до 12 година, у женској конкуренцији, победила је такмичарка Челика Марта Трајковић, а сребрном медаљом окитила се Анка Ранковић. У мушкој конкутенцији до 12 година победио је члан Челика и освојио златну медаљу, Илија Милутиновић. Бронзане у својим категоријама, у Ж14 је Ања Манојловић а у Ж16 Милица Васиљевић. Златне медаље освојили су још такмичари Челика: У женској сениорској Ж21А Катарина Цветковић, у женској сениорској Ж21Б Марија Трајковић, у опен Б категорији Никола Штерић, у Ж 55 категорији Биљана Грујић и М65 Драган Николић. Сребрне медаље, још су освојили у М21А Саша Николић у опен Б Горан Боројевић и мушкој ветеранској Бранко Грујић. Бронзана одличја, поред две девојчице, освојили су и у категорији М21А Дејан Ранковић, у М21Б Александар Вијатовић и М65 Милан Цветковић.

За две недеље, 18.4.2021.год., на теренима Фрушке горе, зони Рохаљ базе, Челик ће наступити на такмичењу у оквиру другог кола ОЛС, на ком ће покушати да задржи водећу позицију у борби за још једну титулу ШАМПИОНА Србије.