Skip links

Бабе – ОЛС (03.10.2020.)

ЧЕТВРТО КОЛО ЛИГЕ ОЛС

У организацији АОК “Кошутњак“ Београд, на теренима Баба код Сопота, одржано је редовно четврто коло Оријентиринг лиге Србије – ОЛС.
Оријентиринг такмичење, одржано је у суботу 3.10., на теренима Баба, са стартом на северном делу овог терена. Терен је делимично покривен шумама, од којих је било делова непроходно, неподесног за кретање. Делови који су били под травом, у већем делу су са каменитом подлогом. Терен, како под шумом, тако и на ливадама, има много техничких детаља, који се огледају у вртачама, рупама и плићим увалама. Тако је по изразито топлом времену, уз тешке терене, ово било технички и физички захтевно такмичење. На старту се појавило 179 такмичара из 15 клубова Србије. На такмичењу је узело учешће 33 такмичар ПСК Челик.

Најдуже стазе имала је мушка елитна категорија са укупно 5,46 км, 250 м успона и 21 контролних тачака. Док је најкраћу стазу имале млађе пионирке до 12 година, чија је стаза била 1,5 км са 40 м успона и 7 контролних тачака. Такмичари челика освојили су 9 постоља. Освојено је 4 златне, 4 сребрне и 1 бронзана медаље. Највећи успех је освајање првог места остварио је Василије Вујић у категорији пионира до 12 година. Њему се на постољу, освајањем сребрне медаље придружио Илија милутиновић. Златне медаље освојили су и Саша Николић, Биљана Аранђеловић и Милан Цветковић. Сребрне медаље, још су освојили:Милица Васиљевић, Катарина Цветковић и Драган Николић. Бронзану медаљу је освојио Бранко Грујић, Овим резултатима Челик је био међу три најуспешнија клуба на овом првенству и укључио се у борбу за титулу у ОЛС.

Другог дана Београд опена, на теренима Миљаковца, била је трка у оквиру светске лиге на спринт дистанци. За ову трку одлучили су се да иду Драган Павловић који је заузео прво место, те Биљана Аранђеловић која је заузела друго место, као и Саша Николић који је заузео треће место. Нове 3 медаље.
Већ предстојећег викенда Челик учествује на Оријентиринг тркама, на Купу Авале, које је дводневно. Први дан је у насељу Медаковић, а други на теренима Авале, у зони мале авалине куће. Овим такмичењима наставља се борба за титулу првака Србије.
Фотографије су из колекције чланова клуба.