Skip links

АВАЛА НОЋНО

У суботу 21.10.2023.год., у организацији ПСК “Авала Београд, која обележава 73 година успешног рада, под покровитељством Планинарског савеза Србије и Планинарског савеза Београда, а поводом обележавања 79 година од ослобођења Београда у Другом светском рату, те 105 године од ослобођења у Првом светском рату, одржан је куп Авале у Планинарској оријентацији. Ово такмичење је уједно и шесто коло лиге Србије у Планинарској оријентацији. На такмичењу је узело учешће шест клубова, са 27 екипа, у 8 категорија. Челик, петоструки узастопни браниоца титуле у лиги Србије, представљало је 9 екипа у 7 категорија: једна пионирска екипа, по две јуниорске у обе категорији, по две сениорске у обе категорије и по једна ветеранска у обе категорије.
Такмичење је одржано са стартом и циљем у планинарском дому “Чарапићев брест“. Стазе су биле захтевне, а најзахтевније за сениоре са 8,4 км ваздушне линије са 12 контролних тачака, а најкраће пионирске које су биле дуге око 3,2 км са 5 контрола. Остале категорије су имале задатак који је био у интервалу од најкраће ка најдужој. Поред дужине стаза и конфигурације терена, на тежину такмичења утицало је време, облачно са слабом кишом повремено. Ни овако тешки услови нису утицали да такмичари Челика покажу свој квалитет и приврженост клубу. Све екипе су прошле целу стазу и освојиле су бодове за рангирање клубова. Челик је и овом приликом био најбројнији и најуспешнији. Од осам категорија, Челикове екипе су победиле у 5. Освојио је 5 првих, једно друго и једно треће место. Највише су се истакли најмлађи, тако су пионирке Челика у саставу: Марта Трајковић, Мина Вучковић и Анка Ранковић, освојиле прво место, златне медаље и пехар за екипу. Јуниори су освојили друго место и сребрне медаље , а екипа је наступала у саставу:Лазар Милутиновић, Никола Тасић и Илија Милутиновић. Победнице, освајачице златних медаља и пехара су и јуниорке Челика, а екипа је наступила у саставу:Софија Николић, Милица Васиљевић и Лана Ивковић. Успешне су биле сениорке са освојањем првог места, освојиле су пехар и златне медаље, а екипа ја наступила у саставу: Биљана Аранђеловић, Марина Станкић и Наташа Васојевић. Друга екипа сениорки наступила је у мешовитом саставу тако да није, и поред доброг времена трке, ушла у бодовање за пласман. Екипе сениора Челика избориле су треће и четврто место. Трећепласирани и освајачи бронзаних медаља су Саша Николић, Дејан Ранковић и Александар Живојиновић. Друга сениорска екипа Челика наступала је у саставу:Драган Тасић, Душан Јовановић и Саша Павић. У ветеранској категорији, мушка екипа Челик била је у стандарном саставу:Драган Павловић, Небојша Миловановић и Драгутин Јеремић, а освојила је пехар и златне медаље. Пехаром и златним медаљама окитила се и женска ветеранска екипа Челика која је наступала у саставу Наташа Станисављевић, Биљана Грујић и Данијела Јеремић. Челик је имо и једну екипу у рекреативној категорији, која је заузела друго место. Велики пехар, због три узастопне победе у сениорској конкуренцији, у трајно власништво освојили су сениори ПСК Победа.
Како је ово било шесто, прдпоследње коло лиге, на ком је Челик доминирао, то је клуб још више учврстио водећу позицију у лиги Србије за 2023.год. Остаје да се одрже трке последљег кола које је на програму почетком новембра. Организатор и домаћин тог кола је Челик, а трке ће се одржати на терену од Плавинца, ка Удовицама и Петријеву.