Skip links

7. КОЛО ПО РАЈАЦ (19.09.2021.)

ИНФОРМАЦИЈА O УЧЕШЋУ ЧЛАНОВА ПСК „ЧЕЛИК“ НА ТАКМИЧАЊУ У ПЛАНИНАРСКОЈ ОРИЈЕНТАЦИЈИ

Ове, као и претходних година, у организацији ПСК Победа из Београда, одржана је једно кпло лиге Србије у планинарској оријентациј. Овог пута, на Рајцу, било је то седмо коло.

Трка је одржана 19.9.2021.год. На такмичењу је учествовало 6 клубова из Србије, које су представљале 33 екипе, међу којима је било 10 екипа ПСК Челик Смедерево . Такмичење је одржано по сунчаном времену, али погодном за такмичење, трчање преко рајачких ливада и кроз проходне шуме. Контроле су биле постављене од планинарског дома Чика Душко Јовановић, где је био старт и циљ, преко Гувништа, Дебелог брда, Кршева и Јалене стене. Најкраћу стазу су имале пионирске категорије са 3-4 км и 6 контрола, а најдуже сениори са 12 км, са 10 заједничких контрола и 9 у раздвајање такмичара. Тако су сениорске екипе имале укупно 19 контрола. Челик је учествовао са 10 екипа и освојио је 7 постоља, са 3 златне, две сребрне и две бронзане медаље. Међу највреднијим резултатима су победа Челикових пионирки, које су се такмичиле у јуниорској конкуренцији. Екипу је предводила Милица Васиљевић а у екипи су биле и Лана Ивковић, те Ангелина Вучковић. Затим победа пионира и освајање златне медаље, а екипа је била у саставу:Илија Милутиновић, Никола Тасић и Лазар Милутиновић. Пионирке су се окитиле Сребрном медаљом, а састав екипе је:Мина Вучковић, Марта Трајковић и Ања Манојловић. Трећу златну медаљу за Челик освојила је стандарна екипа ветарана у саставу:Драган Павловић, Драгутин Јеремић и Небојша Миловановић. У сениорским категоријама Челик је освојио три медаље. Прва екипа сениора Челика у саставу Саша Николић, Дејан Ранковић и Драган Тасић освојила је сребрну медаљу, а трећа екипа Челика у саставу:Милош Каруповић, Иван Бабић и Стеван Милосављевић окитила се бронзаном медаљом. Бронзаном медаљом окитила се и женска сениорска екипа Челика која је била у саставу:Биљана Аранђеловић, Биљана Грујиђ и Марина Станкоћ. На овом такмичењу, најуспешније су биле екипе Победе, које су искористиле предност домаћег терена, на ком су освојили 10 медаља. Тако је победа смаљила заостатак у бодовима у односу на водећи ПСК Челик, који је браниоц титуле чампиона из претходне године. На такмичењу у рекреативној категорији. Чланови Челика Василије и Дејан Вујић Вујић освојили су треће место и бронзане медаље.

Претходне недење у организацији Оријентиринг савеза Србије одржано Светско школско првенство и Школаријада за ученике средњих и основних школа. На такмичењу је учествовало преко 200 такмичара и 9 држава:Русије, Украјине, Словачке, Словеније, Белгије, Пољске, Литваније, Естоније и Србије. На такмичењу су учествовале и екипе из ОШ из Смедерева, ОШ Бранко Радичевић и ОШ Димитрије Давидовић. У тим екипама биле су и чланице ПСК Челик. На јаком такмичењу, наше такмичарке нису стигле до медаља, али со богате за нова такмичарска искуства и познанства са вршњацима из других држава. Ово је уједно и залог за нека будућа такмичења и боље пласмане.

Већ предстојећег викенда репрезентација Србије у Планинарској оријентацији учествује на балканском првенству које се одржава на Волујку код Никшића, у Црној Гори. У репрезентацији Србије учествоваће и 9 чланова Челика. Желимо им успешне трке и одбрану титуле првака Балкана која је освојена пре две године на Игману у Босни и Херцеговини.