Skip links

6. КОЛО ЛИГЕ СРБИЈЕ У ПО

 Планинарски спортски клуб “Челик“ наставио је одбрану титуле шампиона Србије у Планинарској оријентацији, која је у власништву клуба претходне четири сезоне.                       

ШЕСТО КОЛО ЛИГЕ У ПЛАНИНАРСКОЈ ОРИЈЕНТАЦИЈИ – НА ДОМАЋЕМ ТЕРЕНУ, ЧЕЛИК ЈЕ БИО УБЕДЉИВ, УБЕДЉИВО НАЈБОЉИ.

Шесто коло лиге Србије, одржано је у организацији ПСК Челик. Искусни такмичари Челика, определили су се да се такмичење одржи на теренима Друговца. Терен такмичења су лепи предели овог лепог места:Пивин до, Косана јаруга, Средње брдо, Церовац, Забелевица, Дреновац, Велика Десимача,Товарница … Иде се кроз и поред корита потока, који тренутно немају воду, а ту су нам Јањић, Рубник, Ћергадин, те то све ка Коњској речици.  Терен је био расквашен, кишама претходних дана, а време погодно за трчање у природи.

Према томе, друго коло је одржано у недељу 4.9.2022.год., на теренима Друговца, са окупљањем такмичара у центру села, где је био старт и циљ. На такмичењу је учествовала 41 екипа из 12 клубова, док је Челик учествовао са 10 екипа. Поред екипа које су учествовале за пласман у лиги, на такмичењу је учествовало и  екипа рекреативаца, које су желеле да пробају учежће у овом спорту, али и да проведу један леп дан у природи. У овом делу најбројнији су били ученици потенцијални чланови Челика.

Као увек, најдужу стазу имали су сениори који су са раздвајањем такмичара прошли стаз од 11,9 км, а са 24 контролне тачке. У сениорској категорији победила је прва екипа Мосора из Ниша, Другопласирана је екипа Магиц мап, а трећепласирана друга екипа Тотника. У женској сениорској конкуренцији двострука излака на постоље екипа Челика. Челика. Девојке су имале стазу 7,8 км са 9 контрлних тачака. Победила је прва екипа Челика у саставу:Биљана Аранђеловић, Наташа Васојевић и Даринка Раденковић, другопласирана је била екипа Јаворка из Параћина, а трећепласирана друга екипа Челика.

Код пионирки, стаза је била дуга 3,8 км, а било је 6 контолних тачака. Победила је екипа Челика у саставу:Марта Трајковић, Анка Ранковић и Мина Вучковић. Другопласирана и трећепласиран биле су екипе Победе. Пионири су имали стазу 4,4 км са 6 контролних тачака на којој је победу однела екипа Победе, другопласирана је била екипа Челика, а трећепласирана екипа Спартака из Суботице.

Јуниорке су имале стазу дугу 6,9 км са 8 контрола. Победила је екипа Челика која је наступала у саставу:Софија Николић, Милица Васиљевић и Лана Ивковић. Другопласирана је екипа Јасенице из Смедеревске паланке, трећепласирана екипа Победе из Београда. У Јуниорској категорији, стаза је била 8,7 км, а победила је екипа Торника из Чајетине.

Челик је задржао примат у ветеранским категоријама. Победе у женској и мушкој конкуренцији. У женској конкуренцији стаза је била дуга 5,7 км са 8 контролних тачака, на којој је победила екипа Челика у саставу:Наташа Станисављевић, Биљана Грујићи Данијела Јеремић. Другопласирана је била друга екипа Челика која је наступала у саставу:Теодора Милутиновић,  Марина Станкић и Александра Јовановић. Трећепласирана је била  екипа Вукана из Пожаревца.  Ветерани су имали 8,8 км, са 9 контролних тачака. Победила је екипа Челика у саставу:Небојша Миловановић, Драгутин Јеремић и Душан Јовановић. Другопласирана је екипа Јасенице, а трећепласирана екипа Јаворка из Параћина.

Сви такмичари, сем трке, пре трке, имали су тест из теоријских поставки битних за планинарење, као и проверу из практичних задатака. Све то се бодује и чини укупан резултат екипе. Из теорије било је 18 тест питања која су се односила на познавање опреме, технике планинарења, метеорологије, прве помоћи, као и познавање планина. Било је ту и по три питања решавања задатака из топографија, као и три практична питања везана за везивање чворова. Већина екипа, показала је завидно знање у овим областима.

На овом такмичењу Челик је био најуспешнији са 5 првих места – златних медаља, две сребрне и једном бронзаном медаљом.  Овим наступом Челик је повећао бодовни салдо у односу на конкуренте у борби за титулу. До краја такмичеља остало је још 4 кола.

Следеће, седмо коло лиге Србије у планинарској  оријентацији, одржава се 10.септембра у оклини Суботице.